2η Συνέλευση για έναν Αντιφασιστικό/Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη

Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνέλευση για έναν Αντιφασιστικό/Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη.

Στις 19:45 στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης (Ερμού 23 και Βενιζέλου)

«Πρόθεση και επιθυμία μας είναι να ενταχτούν στην Ανοιχτή Συνέλευσή μας και άλλα άτομα και οργανώσεις/συλλογικότητες, ώστε να οργανώσουμε κοινές δράσεις που θα αφήσουν όντως το αποτύπωμά τους στην πόλη και την κοινωνία της».

Ακολουθεί η απόφαση της 1ης Συνέλευσης, 9 Ιούλη 2019, καθώς και οι προτεινόμενοι άξονες πάνω στους οποίους θα διεξαχθεί η συζήτηση:

«Στις 9 Ιουλίου ανένταχτα άτομα και μέλη οργανώσεων/συλλογικοτήτων βρεθήκαμε στον πεζόδρομο πίσω από το μνημείο Λαμπράκη, δίπλα στο στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης, με σκοπό να συζητήσουμε για τη διοργάνωση κοινών δράσεων το Σεπτέμβριο για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh.

Συμφωνήσαμε να καλέσουμε σε 2η ανοιχτή συνέλευση το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου με τους εξής προτεινόμενους άξονες προς συζήτηση:

1. Οι κοινές δράσεις που θα συναποφασιστούν πρέπει να έχουν αντιφασιστικό χαρακτήρα. Το ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής είναι θετική εξέλιξη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η λειτουργία της θα σταματήσει. Χρειαζόμαστε το επόμενο διάστημα το μέγιστο βαθμό συσπείρωσης, για να δώσουμε αποφασιστικά χτυπήματα στη Χρυσή Αυγή και τις άλλες ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις, με στόχο την εξαφάνισή τους από τους δρόμους και την πολιτική ζωή.

2. Απαραίτητος είναι και ο αντισεξιστικός άξονας. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Ζακ, μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στο «κοσμηματοπωλείο» και φώναξαν το σύνθημα «πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι». Μετά τη δολοφονία του Ζακ ξέσπασε ένα πρωτοφανές κύμα σεξιστικών ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων στην ίδια τη μνήμη του! Οποιαδήποτε κοινή δράση τις μέρες των επετείων των δύο δολοφονιών χρειάζεται, λοιπόν, να κρατήσει αντισεξιστική στάση και να εκφέρει αντισεξιστικό λόγο.

3. Με δεδομένη την επιθυμία της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα νεοσυντηρητισμού στην κοινωνία, πιστεύουμε πως οι κοινές δράσεις του Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν και έντονα αντικυβερνητικό χαρακτήρα.

4. Αν και δε πιστεύουμε πως ο συντηρητισμός έχει ήδη κυριαρχήσει στην κοινωνία, προτάσσουμε την ανάγκη να καταπολεμηθεί, καθώς είναι μια υπαρκτή τάση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Ο συντηρητισμός ως έκφανση του μικροαστισμού έχει στον πυρήνα του να δολοφονεί κάθετι διαφορετικό, αφού πρώτα το εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο Τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού, όπως η δολοφονία του Ζακ, έχουν καλλιεργηθεί στο έδαφος της κρίσης των τελευταίων χρόνων υπό. την επιρροή των ιδεών του κοινωνικού δαρβινισμού (τον οποίο ενστερνίζεται και η Χρυσή Αυγή στην ακραία του μορφή).

5. Το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που άνοιξαν το δρόμο στις δολοφονίες Παύλου και Ζακ είναι ευρύτατο. Η απάντησή μας επιβάλλεται να συγκεντρώσει και όχι να διασπείρει τις δυνάμεις της αντίστασης.

6. Σε κάθε περίπτωση, η διεύρυνση και το βάθεμα της συζήτησης μεταξύ των κινημάτων είναι αναγκαίο και χρήσιμο για το παρόν και το μέλλον των αγώνων. Η συνύπαρξη των μελών του αντιφασιστικού και του λοατκια+ κινήματος θα τροφοδοτήσει και τα δύο με νέα προωθητικά χαρακτηριστικά.

Πρόθεση και επιθυμία μας είναι να ενταχτούν στην Ανοιχτή Συνέλευσή μας και άλλα άτομα και οργανώσεις/συλλογικότητες, ώστε να οργανώσουμε κοινές δράσεις που θα αφήσουν όντως το αποτύπωμά τους στην πόλη και την κοινωνία της».

*Το event της 2ης Συνέλευσης:

https://www.facebook.com/events/967434896926828/?active_tab=discussion

**Η εφημερίδα «Η Κόκκινη» στηρίζει και συμμετέχει στη Συνέλευση και στην προσπάθεια για συμπόρευση των κινημάτων.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s