Πλήγμα σε έναν, είναι πλήγμα σε όλες και όλους μας

ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ, ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ

ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Αν δεν δώσεις αλληλεγγύη, δεν παίρνεις αλληλεγγύη

Κανένας εργατικός αγώνας δεν κέρδισε το δίκιο του ποτέ και πουθενά, μένοντας μόνος του απέναντι στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. Καμιά μάχη της εργατικής τάξης δεν κερδήθηκε ούτε στην Ελλάδα ούτε κάπου αλλού, χωρίς να δεθεί με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας και τα κινήματα των καταπιεσμένων. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το ΄73, που οδήγησε στην πτώση της Χούντας, ήταν η στιγμή που ενώθηκαν οι οικοδόμοι της Αθήνας και οι αγρότες των Μεγάρων με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.  

Και, πάνω από όλα, καμιά αξιόλογη εργατική κινητοποίηση δεν πέτυχε τη νίκη, χωρίς να κάνει δική της υπόθεση την υπεράσπιση των πιο καταπιεσμένων, των πιο χτυπημένων κομματιών της τάξης μας και όλης της κοινωνίας. Και ποιο κομμάτι σήμερα είναι πιο στοχοποιημένο και ριγμένο στο περιθώριο από τους/τις μετανάστ(ρι)ες και τους πρόσφυγες;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιχειρεί μονάχα χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις με τον «αναπτυξιακό» νόμο που περνά στη Βουλή. Επιτίθεται ευθέως στα δημοκρατικά δικαιώματα και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών δοκιμάζοντας να καταργήσει το Άσυλο στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση της Δεξιάς προσπαθεί να γυρίσει την Ιστορία πέντε τουλάχιστον δεκαετίες πίσω σε ό,τι αφορά κατακτημένα δικαιώματα. Στην εποχή πριν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανοίγει και άλλο μέτωπο: Επιτίθεται σε όλη τη γραμμή στα ελάχιστα δικαιώματα των μεταναστ(ρι)ών εκκενώνοντας την μία κατάληψη  στέγης στα Εξάρχεια μετά την άλλη. Έτσι, εκατοντάδες άνθρωποι με μικρά παιδιά περιφέρονται από τη μία αστυνομική διεύθυνση στην άλλη, σε σαφώς αθλιότερες συνθήκες σε σχέση με πριν, ενώ τα παιδιά χάνουν το σχολείο τους για απροσδιόριστο διάστημα. Αλλά ακόμα και αυτό το μαζικό καψόνι σε τόσους ανθρώπους δεν ήταν  ο πάτος της επίδειξης μισανθρωπιάς της κυβέρνησης.

Η ελεεινή επίθεση της αστυνομίας στη Μόρια με δακρυγόνα και ρόπαλα στους έγκλειστους μετανάστες την ώρα ακριβώς που πάλευαν να σβήσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον καταυλισμό, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρατσιστικού κρεσέντου της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης. Επίθεση με δακρυγόνα και γκλοπ σε ανθρώπους που αντιμετώπισαν με κάθε μέσο μια πυρκαγιά! Που μάλιστα είχε κόστος δύο νεκρούς, μια μάνα που μόλις  είχε γεννήσει και  το βρέφος της, που τους κατάπιαν οι φλόγες.  

Απέναντι σε αδύναμους ανθρώπους χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αστυνομία έχουν εξαντλήσει τη σκληρότητα και την απανθρωπιά της.

Πλήγμα σε έναν είναι πλήγμα σε όλους/ες

Ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε στις εργατικές κατακτήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει καταρχάς να συσπειρωθούμε όλες και όλοι όσοι/ες δεχόμαστε χτύπημα από τον ίδιο εχθρό. 

Πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση η υπεράσπιση κάθε θύματος της κυβέρνησης της Δεξιάς.

Να πάρουμε στα χέρια μας την προάσπιση του Ασύλου, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, ομάδων και συλλογικοτήτων.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ASYLUM FESTIVAL ΣΤΙΣ 4 & 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ! 

Και δεν γίνεται να κάνουμε σπιθαμή πίσω από το να προστατέψουμε τους/τις μετανάστ(ρι)ες και τα μικρά παιδιά τους από τη γενικευμένη  επίθεση που δέχονται.

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
  • ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ
  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ & ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΛ*/ΟΛΟΥΣ
  • ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΡΓΑΤ(ΡΙ)ΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Θεσσαλονίκη, 2.10.2019

«Η Κόκκινη»

Εφημερίδα στρατευμένη στην κοινωνική χειραφέτηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s