Ανακοίνωση αλληλεγγύης της Sylvia Rivera στον διωκόμενο σύλλογο «Κύριλλος και Μεθόδιος»

Σήμερα στις 10 πμ εξετάζεται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του συλλόγου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος», ενός Συλλόγου που αποσκοπεί στη διάσωση της παράδοσης και της γλώσσας των εθνικά Μακεδόνων, και των σλαβογενών Μακεδόνων οποιασδήποτε εθνικής συνείδησης, στην περιοχή.

Πέρυσι μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών (υπ’ αριθμ. 185/2019) ακυρώθηκε η λειτουργία του συλλόγου. Ο σύλλογος αυτός λειτουργούσε από το 2017 και απαγορεύτηκε η λειτουργία του με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» (ΠΟΠΣΜ), η οποία έκανε λόγο για «πράξεις εσχάτου προδοσίας που τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου…» και του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Η εθνοπατριαρχία χτύπησε πάλι πουλώντας άλλη μια φορά το δηλητήριο της εθνικής ομοιογένειας, όπως τόσα χρόνια πουλάει το παραμύθι του ετεροκανονικού διπόλου στις σεξουαλικότητές μας. Οι μύθοι περί ενός καθαρού έθνους, που όλοι μας μισούν και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε εχθρικοί μαζί τους, πάνε πακέτο με τους μύθους περί ρόλων των φύλων, περί ανωμαλίας της ομοφυλοφιλίας όπως και κάθε μη αποδεκτής ταυτότητας και έκφρασης φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Οι ίδιες φωνές που βγήκαν στον δρόμο να φωνάξουν ενάντια στον αυτοπροσδιορισμό της Δημοκρατίας της («Βόρειας») Μακεδονίας είναι οι ίδιες που ξέπλυναν και ξεπλένουν ακόμα και σήμερα τους δολοφόνους του Ζακ/της Zackie.

Από τον ερχομό του ελληνικού στρατού στη Βόρεια Ελλάδα με τους Βαλκανικούς Πολέμους οι σλαβόφωνοι υφίστανται ρατσισμό σε μια διαρκή προσπάθεια βίαιου εξελληνισμού. Παρόμοια βία με αυτήν που δεχόμαστε οι λοατκι άνθρωποι προκειμένου να ταιριάξουμε στα πρότυπα της πατριαρχίας και τους έμφυλους ρόλους.

Οι χριστιανοί Βούλγαροι, στην εθνική συνείδηση Μακεδόνες (γεωγραφικά), καθώς και οι Θρακιώτες αποχώρησαν με την συνθήκη του Νεϋγί το 1919. Οι Μακεδόνες (εθνικά), οι άνθρωποι χωρίς εθνική συνείδηση, αλλά ακόμα και οι σλαβόφωνοι Έλληνες της περιοχής δεν είχαν κάποια πατρίδα να τους σέβεται και να αποδέχεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Το 1982 με τον Νόμο Γεννηματά-Σκουλαρίκη απαγορεύτηκε η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων που «δεν ήταν Έλληνες το γένος», τουτέστιν απαγορεύτηκε η επιστροφή στους εθνικά Μακεδόνες και λοιπούς σλαβόφωνους πολιτικούς πρόσφυγες, που είχαν πολεμήσει ενάντια στον ναζιστή καταχτητή για την ελευθερία αυτού του τόπου.

Αντίθετα σήμερα έρχονται οι Ναζί της ΧΑ και οι φίλοι τους που, αν ζούσαν τη δεκαετία του ‘40 θα ήταν με το πλευρό του κατακτητή, να το παίξουν πατριώτες προσπαθώντας άλλη μια φορά να φιμώσουν αυτούς τους ανθρώπους από το να πουν αλήθειες στη μητρική τους γλώσσα.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η δήλωση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όταν ο δεύτερος ζήτησε από την Ελλάδα τον διαμελισμό της νεοσύστατης Δημοκρατίας της Μακεδονίας: «αμάν αμάν κάναμε να γλιτώσουμε από αυτούς (σημ. εννοεί τους Μακεδόνες) να τους ξαναβάλουμε πάλι στην χώρα μας;».

Η Sylvia Rivera είναι μια lgbtqia ομάδα, αναπόσπαστο κομμάτι του αντιρατσιστικού κινήματος. Όταν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε εκπροσώπους ενός συστήματος που καταπιέζει ανθρώπους λόγω ταυτότητας/έκφρασης φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας ή εθνικής συνείδησης, μη αρτιμέλειας κλπ, και τους καταπιεσμένους, δεν υπάρχει καν δίλημμα.

Είναι αυτονόητο πως είμαστε με τους Ντόπιους, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, Μακεδόνες, όπως αυτονόητο είναι πως ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή.

Εμάς δεν μας νοιάζει πώς λέγονταν οι κάτοικοι αυτού του τόπου πριν 2000 και 3000 χρόνια. Τα αντικείμενα της ιστορίας ανήκουν στους ακαδημαϊκούς και τους ερασιτέχνες μελετητές της ιστορίας και όχι στους πολιτικάντηδες, που θέλουν να σπείρουν το μίσος μεταξύ των λαών!

Αν μας νοιάζει κάτι είναι η ενότητα των καταπιεσμένων, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, από το πού γεννήθηκαν και το πώς αυτοπροσδιορίζονται.

Η ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride καλεί στα δικαστήρια, για να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που για άλλη μια φορά πέφτουν θύματα θεσμικών διακρίσεων.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, στις 10πμ στον 3ο όροφο, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Σ’ Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία,
εχθρός μας ο εθνικισμός και η ομοφοβία

Ομάδα SYLVIA RIVERA για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s