ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! GORE GLAVATA!

Γράφει ο Νίκος Σακελλάριος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ‘ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ’ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24.2.2020 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Πρόκειται για την έφεση που είχε ασκήσει ο πολιτιστικός Σύλλογος κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία ακύρωνε τη λειτουργία του.

Το κλίμα ήταν καλό στη Θεσσαλονίκη από την πλευρά της έδρας, σε αντίθεση με τις Σέρρες που θύμιζε άλλες εποχές μετεμφυλιακές. Στις Σέρρες εξαιτίας του κλίματος που είχε δημιουργηθεί, η έδρα του δικαστηρίου επέτρεψε στους αντίδικους δικηγόρους να κάνουν πράγματα, που μόνο σε γήπεδα γίνονται. Στη Θεσσαλονίκη, αντίθετα, η έδρα ήταν σε γενικές γραμμές εντάξει.

Προσπάθησαν να κάνουν κάποιο επεισόδιο οι τρεις δικηγόροι τους, αλλά τόσο η έδρα όσο και οι τρεις δικοί μας δικηγόροι του Συλλόγου ‘Κύριλλος και Μεθόδιος’ ήταν πεπειραμένοι και τους έβαλαν στη θέση τους. Προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να διώξουν τον δημοσιογράφο της Ντόιτσε Βέλε με διάφορα προσχήματα, τα οποία η πρόεδρος απέρριψε. Τους είχε πειράξει, φαίνεται, που την άλλη φορά ο δημοσιογράφος της Ντ.Βέλε τούς είχε κατατροπώσει.

Ζητήσαμε και εμείς να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες από εμάς, γιατί την άλλη φορά οι δικοί μας μάρτυρες ήταν δύο μόνο και από την άλλη πλευρά τέσσερις. Από αυτούς ήταν μόνο οι τρεις δικηγόροι και δεν είχαν καθόλου κόσμο από ακροδεξιούς και φασίστες.

Στο τέλος, εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου, προσπάθησαν να προβοκάρουν και να μας βιντεοσκοπήσουν, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό στα φασιστοκάναλά τους. Εμείς είχαμε κάποιο κόσμο ως συμπαραστάτες, αλλά και επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί τόσο με έρευνες στην Κεντροδυτική Μακεδονία (Σέρρες….), όσο και με άρθρα-βιβλία, όπως ο Λ. Εμπειρίκος, η Λεβίδη.

Επίσης ήταν πάλι κοντά μας οι δύο επιστήμονες Κ. Τσιτσελίκης και Αλ. Ιωαννίδου. Στο πλευρό μας είχαμε και άλλους δικηγόρους έμπειρους και προπάντων υποστηρικτές των δικαιωμάτων μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s