Ένας ιός επικίνδυνος, που δολοφονεί. Έμφυλη βία τον λένε

Better data can prevent violence against women / Data news / News ...

*Σχόλιο της Γιάννας Κουκά για τη γυναικοκτονία μιας νεαρής κοπέλας στην Ιταλία από τον σύντροφό της εν μέσω καραντίνας

Τη σκότωσε. Τη στραγγάλισε. Ύστερα τηλεφώνησε στην αστυνομία. Στο Φούρτσι Σίκουλο στη Μεσσήνη της Ιταλίας. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν τη γυναικοκτονία ως σοκαριστική και πως είναι ένα έγκλημα εν μέσω πανδημίας, εν μέσω καραντίνας.

Σοκαριστικό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το γεγονός πως άνδρες σκοτώνουν τις γυναίκες, σοκαριστικό ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ύπαρξη της γυναικοκτονίας, όχι μέσω καραντίνας κι αποκλεισμού αλλά γενικότερα. Γυναικοκτονία, έτσι τη λένε.

Σοκαριστικό είναι το ξέπλυμα όταν το λένε σοκαριστικό. Σοκαριστικό είναι που ζητάνε κι απαιτούνε από γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας να παραμείνουν, να μείνουν στο σπίτι με τον βασανιστή τους, με τον κακοποιητή τους, τον εν δυνάμει δολοφόνο τους για να μη κινδυνεύσουν από τον ιό όταν η ζωή τους μέσα στο σπίτι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Σοκαριστικό είναι πως δεν υπάρχει μέριμνα και χώροι φιλοξενίας για τις γυναίκες που κακοποιούνται.

Σοκαριστικό είναι πως δεν είχαν προνοήσει πως ο εγκλεισμός θα αυξήσει τα θύματα κακοποίησης και πως η ζωή μέσα στο σπίτι με αυτόν που σε χτυπά θα γίνει πιο βασανιστική.

Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν σπίτι. Για κάποιες γυναίκες πάντα το μήνυμα, πρέπει πάντα να είναι «Φεύγουμε από το σπίτι». Επειδή το σπίτι είναι η κόλαση.

Δεν τη σκότωσε κανένας κορονοϊός τη φοιτήτρια ιατρικής. Τη σκότωσε ο κακοποιητής της. Ο γυναικοκτόνος. Δεν έφταιξε ο εγκλεισμός του κι η απομόνωση για τον στραγγαλισμό της. Όπως δεν φταίει και ποτέ, πως ήπιε, μέθυσε, απολύθηκε, εκείνη φόρεσε κοντή φούστα και προκάλεσε βλέμματα, του μίλησε απότομα, βγήκε με φίλους της κ.α. Έφταιξε και πάντα θα φταίει πως κάποιοι άνδρες είναι δολοφόνοι γυναικών, πως νομίζουν πως οι γυναίκες είναι κτήματά τους και σάκοι του μποξ. Κάποιες γυναίκες δεν πρέπει να μείνουν σπίτι. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Πρέπει να φύγουν. Επειδή υπάρχει ένας ιός μέσα σε κάποια σπίτια.

Ένας ιός που σκοτώνει κάθε μέρα. Ένας ιός επικίνδυνος, που δολοφονεί. Έμφυλη βία τον λένε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s