Ομάδα Sylvia Rivera: Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Δεν θέλουμε «success stories» στις φυλακές μας: Για την απεργία ...

Ο Βασίλης Δημάκης είναι κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ με υποτροφία λόγω της άριστης επίδοσής του. Ωστόσο μετά την συμμετοχή του στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των φυλακών, στις οποίες ο ίδιος ήταν εκπρόσωπος των κρατουμένων, στηρίζοντας δημόσια με τον λόγο του το δίκαιο και επιτακτικό αίτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών, μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών και έχασε εκ των πραγμάτων το νόμιμο δικαίωμα του στην μόρφωση.

Από τις 21 Απριλίου, ο Βασίλης είναι απεργός πείνας, από χτές και απεργός δίψας, παλεύοντας με όπλο την ίδια του τη ζωή για να συνεχίσει τις σπουδές του. Άλλωστε αυτό θα έπρεπε να είναι σκοπός και κάθε υγιούς σωφρονιστικού συστήματος. Εμείς, ως ομάδα Sylvia Rivera, είμαστε στο πλευρό του και στηρίζουμε το αίτημα του για επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού με επαναχορήγηση των αδειών με «βραχιολάκι» για να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, στο οποίο υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την υποθεση (κάτω από το λινκ).

Και σας καλούμε να υπογράψετε διαδικτυακά, για την άμεση επιστροφή του στον Κορυδαλλό.

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

https://secure.avaaz.org/…/omada_stirixis_vdimaki_gia_ta_…/…

«Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται για δεύτερη φορά σε απεργία πείνας από την Τρίτη 21/04 έως την Κυριακή 26/4 και ξεκινά απεργία δίψας από την Δευτέρα 27/4. Για λόγους που δεν έχουν επίσημα εξηγηθεί, μετήχθη αιφνιδιαστικά από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών κατόπιν εισβολής αντρών των ΕΚΑΜ στο κελί του στις 16/4/2020. Κι αυτό παρά το ότι οι ανάγκες παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής του, δικαίωμα που κέρδισε με νικηφόρα απεργία πείνας και δίψας το 2018, επιτάσσουν και εκ του νόμου επιτρέπουν την έκτιση της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Αθήνα.

Η μόνη εξήγηση για την μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη είναι η συμμετοχή του στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων από 14/4/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και αποσυμφόρησης των φυλακών σε συνθήκες πανδημίας. Ο Δημάκης θεωρήθηκε πρωτεργάτης και έτσι “πληρώνει” την δημόσια διατύπωση της άποψής του υπέρ της αποσυμφόρησης, αίτημα που αυτή τη στιγμή αγκαλιάζεται από πλήθος φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κλπ., αποτελεί δε κατεύθυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Επιτρόπου των Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ, κοκ.

Η κραυγή του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη: «Δεν θα με κάνετε ξανά ...

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο ζωής, καθώς η υγεία του είναι ήδη καταπονημένη, και συντασσόμαστε με το αίτημά του να επαναμεταχθεί στον κοιτώνα του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και η κυβέρνηση πρέπει να δράσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή διατάσσοντας την επαναμεταγωγή, ειδάλλως φέρουν ακέραια την ευθύνη για ο,τι συμβεί. Αντί για εκδικητικότητα και φίμωση των κρατουμένων, η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να νομοθετήσει μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s