Σε λευκή απεργία (πείνας-δίψας) ξανά ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης

Νίκησε ο Βασίλης Δημάκης | Ημεροδρόμος

ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ

Τον εκδικούνται γιατί τους νίκησε! Τον απομονώνουν γιατί τους
τρομοκράτησε! Να γίνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου φοιτητή απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη για επιστροφή στο κελί του.

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μετήχθη εκδικητικά και παράνομα (με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου) στις 17/4/2020 από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω COVID-19. Ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας (με υπεύθυνη δήλωση από 21/4) και δίψας (από 27/4) ζητώντας την επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του προσπάθεια με αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως είχε κερδίσει με τον αγώνα του το 2018. Μετά από τις αντιδράσεις των καθηγητών και των συμφοιτητών του, αλλά και με τη στήριξη ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και δεκάδων φορέων, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα της επαναμεταγωγής του στις 30/4/2020, οπότε και ο Βασίλης έληξε την απεργία πείνας και δίψας. Όταν μετά από νέες πιέσεις και με καθυστέρηση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του στις 8/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την επομένη πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού: αντί όμως να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε από τους συγκρατούμενούς του και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Με όλες αυτές τις εκδικητικές ενέργειες, το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη, έναν κρατούμενο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού.

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας στις 9/5/2020 με μοναδικό αίτημά του να οδηγηθεί πίσω στο κελί του, εκεί δηλαδή όπου βρισκόταν στις 16/4/2020 όταν ξεκίνησε αυτός ο καφκικός εφιάλτης, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία εξήγηση και ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, συντασσόμαστε με το αίτημά του και ζητάμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Κυβέρνηση να το υλοποιήσει.

Υπογράψτε το ψήφισμα στην πλατφόρμα avaaz: https://secure.avaaz.org/…/ypoyrgeio_prostasias_to…/details/

Δήλωση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, 9/5/2020

Μετά την τελευταία πράξη βασανισμού μου από την Γ. Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου που με μετήγαγε στον Κορυδαλλό αλλά με έθεσε σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εκτίουν ποινές συγκρατούμενοί μου, με το άρθρο 187Α, όπερ μεθερμηνευόμενον (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση), άρθρο για το οποίο ουδέποτε είχα κατηγορηθεί.

Η στοχευμένη κ δόλια πράξη της ένεκα στιγματισμού μου, αποτελεί κ την τελευταία πράξη κατά της ζωής κ της αξιοπρέπειας μου. Η αήθης κ εξοντωτική επίθεση που έχω δεχτεί το τελευταίο διάστημα, αλλά κ ο επαίσχυντος εμπαιγμός μου από «δημόσιους λειτουργούς», που υπηρετούν, υποτίθεται, θέσεις ευθύνης κ δη μάλιστα της δικαιοσύνης, δεν έχει προηγούμενο! Μετά κ το σημερινό, αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα ότι στόχος τους είναι να με απομακρύνουν, από όλα όσα έχω ονειρευτεί κ με γεωμετρική πρόοδο κάνω πράξη!

Η απροκάλυπτα εμπαθής κ απάνθρωπη, εγωιστική συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου, αποκαλύπτει την ψυχική μοχθηρία κ την ξιπασιά τους… Μιλούμε πλέον για μικρόψυχους βασανιστές κ γδάρτες ονείρων! Πόθεν εξάγεται το συμπέρασμα, ότι θα μπορούσα να δεχτώ, ως Άνθρωπος πρώτα απ’ όλα, τούτη την κατάπτυστη κ γεμάτη ρεβανσισμό πράξη σας εναντίον μου; Ο τρίτος θεσμικός πυλώνας της δημοκρατίας (δικαιοσύνη) τρίζει συθέμελα. Με τους πολίτες δικαίως να μην τον υπολήπτονται πια, όταν υπηρετούν σ’ αυτόν με τον πλέον επιμεμπτό κ παρασιτικό τρόπο, άτομα σαν την Γ. Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής. Άτομα που δεν παράγουν κανένα έργο επί της ουσίας παραδεδεγμένα, παρά μόνο κατασπαταλούν κρατικούς πόρους από τους οβολούς των Ελλήνων φορολογουμένων προωθώντας την εικόνα τους δηλ. τον εαυτό τους! O tempora o mores. Προσπαθώντας με «νύχια κ με δόντια» να κρατήσω το επίπεδο όσο γίνεται ψηλότερα, σταματώ εδώ! Μη ακολουθώντας την Σοφία Νικολάου στην εμπαθή κατρακύλα, που η ίδια χάραξε, ξεκινώντας τον ακατανόητο βασανισμό μου στις 16-4-2020 διατάσσοντας τη βίαιη απαγωγή μου, διακόπτοντας τις σπουδές μου με τον πλέον φασιστικό τρόπο που όλοι γνωρίζετε κ αποτελειώνοντας τον σήμερα με την ασύγγνωστη μεταγωγή μου στο Κ.Κ. Κορυδαλλού, εν είδει δικαιολόγησης της πρώτης αναίτιας κ άδικης πράξης της. Με κατηγορείτε για κάτι; Ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθείτε να περάσετε; Ότι είμαι επικίνδυνος για την διασάλευση της τάξης στο κατάστημα Κορυδαλλού; Επιδίδεστε σε αυθαίρετες υποθέσεις εργασίας που περιστέλλουν βάναυσα ατομικά κ κοινωνικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δοκιμάστε με κ. Νικολάου κ» ο καιρός γαρ εγγύς»… αν θα πράξω ο,τι θεωρείτε: θεώρηση μου, είναι ότι είστε άμεσα επηρεασμένη από χολιγουντιανές παραγωγές, όπως το «minority report», που σας οδηγούν σε εσφαλμένες αποφάσεις! Σας ενημερώνω μετά λόγου γνώσεως κ επί λόγου τιμής, ότι εάν δεν αποκαταστήσετε τη δικαιοσύνη στο πρόσωπό μου, ο γράφων, θα είναι εξαιτίας σας πρώτος νεκρός απεργός πείνας-δίψας φοιτητής κρατούμενος, που απλά κ μόνο διεκδίκησε τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα με τη δέουσα αξιοπρέπεια. Εγώ ό,τι κατάφερα το κατάφερα μόνος μου, ούτε οπίσθια κανενός φίλησα, μήτε σαν αναρριχητικός δηλητηριώδης κομματικός κισσός σκαρφάλωσα, ούτε θα παρακαλέσω ποτέ κανέναν για ό,τι μοχθησα, να το γνωρίζετε καλά αυτό!

Από σήμερα 9-5-2020 δυστυχώς κατέρχομαι σε λευκή απεργία (πείνας-δίψας) άλλη μια φορά, χωρίς καμία τάση ευτελισμού του δικαιώματος που προβλέπεται στο άρθρο 31 του Σ.Κ αλλά κ σε διεθνείς συμβάσεις, αφού καθώς φαίνεται η ανακολουθία πρόδηλα αποτελεί εγγενές στοιχείο-γνώρισμα της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Γνωρίζοντας πια πολύ καλά τον κάθε κίνδυνο της απόφασής μου αυτής, αφού ο οργανισμός μου δεν έχει επανέλθει από την προ ολίγων ημερών απεργία, αλλά μη έχοντας κ τι άλλο να κάνω για την προστασία των εκπαιδευτικών μου δικαιωμάτων κατά τη κράτηση, του προσωπικού μου εκπαιδευτικού μόχθου, αλλά κ την προστασία της προσωπικότητας μου, προβαίνω δυστυχώς σε αυτήν. Όταν πατήσω το πόδι μου στο κελί μου, στην Δ πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπως ενδείκνυται για μένα ως το πλέον κατάλληλο επί 3 χρόνια περιβάλλον, για την απρόσκοπτη κ επιτυχή συνέχιση των μέχρι τώρα σπουδών μου, τότε θα διακόψω την απεργία, λόγω του ότι έχει απωλεσθεί η εμπιστοσύνη πλέον προς το πρόσωπο της Γ.Γ. Αντιεγκληματικης Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Επίσης δηλώνω ότι εξαιτίας του εμπαθούς εμπαιγμού της κ της προσπάθειας του ανεδαφικού κοινωνικού στιγματισμού μου, με τούτη δω την πονηρή από πλευρά της μεταγωγή, που μόνο στόχο είχε την δικαιολόγηση των κακών αποφάσεων της, ένεκα της εισήγησης του Αρχιφύλακα Κορυδαλλού Κ. Σούκου, που παρεμπιπτόντως διευθύντρια στο Κ2 που βρίσκομαι είναι η γυναίκα του! Τυχαίο? Δηλώνω λοιπόν ότι μετά την βίαιη υφαρπαγή, εν μια νυκτί, όλων όσων έχω καταφέρει,στο κομμάτι της εκπαίδευσης, δεν θα δεχτώ καμία μέτρηση από τους ιατρούς κ το νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής Κορυδαλλού, αρνούμενος να ικανοποιήσω τον σαδισμό της Σοφίας Νικολάου, όπως επίσης να γίνω το πειραματόζωο μιας εμπαθούς, ψυχαναγκαστικής κ γεμάτης συμπλέγματα, κενόδοξης αριβίστριας που άγεται κ φέρεται με άκρατο ρεβανσισμό όπου οι υπάρχοντες -κατ’ αυτήν – κοινωνικοί συσχετισμοί θεωρεί ότι την ευνοούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s