Αποχαιρετώντας τον σύντροφο Γιάννη Βογιατζή

Χτες, Πέμπτη 14 Μάη, ένας αγαπημένος σύντροφος και προσωπικός μας φίλος, ο Γιάννης Βογιατζής – μέλος του Ξεκινήματος, έφυγε από τη ζωή.

Θα λείψει στο κίνημα της Θεσσαλονίκης η αξιοθαύμαστα σταθερή παρουσία του σε κάθε πορεία και πολιτική εκδήλωση. Και δεν θα ακούσουμε ποτέ ξανά τη βροντερή χαρακτηριστική φωνή του.

Μα, πάνω από όλα, θα μας λείψει το χιούμορ του και οι αδιαπραγμάτευτα τσουχτερές του παρατηρήσεις. Ο Γιάννης δεν μετρούσε ποτέ τα λόγια του, όταν έκανε κριτική. Και πάντοτε επέλεγε να βάζει το δάχτυλο «επί των τύπων των ήλων».
Από τον Γιάννη δεν μπορούσες να κρυφτείς. Αλλά τα λόγια του ήταν πάντα η δική του αλήθεια. Ποτέ δεν κρύβανε κακεντρέχεια. Και δεν μπορούσες για κανένα λόγο να του θυμώσεις.

Γι αυτό και είμαστε φτωχότερες/οι από χτες. Χάσαμε έναν σύντροφο, που το προσωπικό του στίγμα ήταν το καταστάλαγμα σταθερής στράτευσης -για πάνω από 30 χρόνια- στην επαναστατική Αριστερά και συγκεκριμένα στο Ξεκίνημα.

Και στις πολιτικές μάχες, που έρχονται, θα μας είναι ανεκτίμητο να διδαχτούμε από τη στάση του Γιάννη. Τη στράτευσή του, αλλά και τη βιτριολική ματιά του.

Η εφημερίδα «Κόκκινη» συμπαραστεκόμαστε στη θλίψη των δικών του ανθρώπων και των συντροφισσών και συντρόφων του Ξεκινήματος.

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s