Συνεχίζεται η στοχοποίηση του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ από την Ξάνθη

Με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και παρότι το πόρισμα του ενεργούντος την προκαταρκτική εξέταση ήταν απαλλακτικό, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ, ο οποίος καλείται σε απολογία εντός 4 ημερών με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Το αδίκημα με το οποίο κατηγορείται ο Τζεμαλή μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην επιβολή της ποινής της απόλυσης.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ κατηγορείται σε μία πειθαρχική διαδικασία με οργουελιανά χαρακτηριστικά επειδή ανακοινοποίησε δύο άρθρα. Η ανακοινοποίηση δύο άρθρων το περιεχόμενο των οποίων αφορά στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες θεωρείται επαρκής λόγος για να στιγματιστεί ένας εκπαιδευτικός με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας και να κινδυνεύει με απόλυση. Στο πρόσωπο του Τζεμαλή πλήττονται τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προσέχουν ακόμη και τις αναρτήσεις τους στο facebook, να μη μιλάνε. «Μη μιλάς» είναι το μήνυμα της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης γιατί θα επικρέμεται πάντοτε η απειλή της πειθαρχικής δίωξης, μην αγωνίζεσαι, μην ενοχλείς.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που συμμετέχει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά καθώς και στους αγώνες για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Αντιλαμβανόμαστε το μένος δεξιών και ακροδεξιών κύκλων σε βάρος ενός εκπαιδευτικού από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Εκπαιδευτικά σωματεία και φορείς σημειώνουν ότι η λογοκρισία, η τρομοκρατία και η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και για να το καταφέρει έχει επιδοθεί σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο από το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την προληπτική απαγόρευση των διαδηλώσεων ως τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και αγωνιστών.

Γιάννης Πατζανακίδης: «Ο Τζεμαλή είναι πολύ αριστερός για δημόσιος υπάλληλος και πολύ αγωνιστής για μειονοτικός»

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Πατζανακίδης, δικηγόρος Ξάνθης και συνήγορος του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, έκανε την εξής δήλωση:


«Είχαμε πληροφορηθεί ότι το πόρισμα του ενεργούντος την προκαταρκτική εξέταση ήταν απαλλακτικό για τον Τζεμαλή και αναμέναμε εύλογα ότι απαλλακτική θα ήταν και η απόφαση της Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης αν και διαπιστώναμε ότι καθυστερούσε να εκδοθεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της τόσο δική μου όσο και συνδικαλιστών συναδέλφων του Τζεμαλή μας έλεγε ότι έπρεπε να ολοκληρώσει τις εγγραφές των παιδιών στο σχολείο εντός των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων του Υπουργείου και ότι δεν είχε προλάβει να δει το θέμα του Τζεμαλή καν, άλλωστε εκκρεμούν και άλλα παρόμοια ζητήματα. Ώσπου, την Πέμπτη ο Τζεμαλή έλαβε κλήση σε απολογία κατηγορούμενος για αναξιοπρεπή και ανάρμοστη για δημόσιο λειτουργό συμπεριφορά και σοκαρίστηκε για δεύτερη φορά γιατί πίστευε ότι μετά και την μεγάλη κινητοποίηση που είχε οργανωθεί και το απαλλακτικό πόρισμα του ενεργούντος την προκαταρκτική εξέταση δεν θα διωκόταν πειθαρχικά.


Θετικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι μετά την κλήση του σε απολογία έχουμε πλέον τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στον πειθαρχικό φάκελο. Έτσι διαπιστώσαμε ότι η εντολή για τον πειθαρχικό του έλεγχο και οι εκτυπώσεις από το λογαριασμό του στο facebook με τις αναρτήσεις του Τζεμαλή (παραλειπόταν το περιεχόμενο των άρθρων που είχε αναρτήσει και είχαν αποσταλεί μόνο οι τίτλοι ακόμη και κάποια σχόλια) δόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χωρίς να προκύπτει ότι κάποιος τρίτος (ιδιώτης, γονέας κ.ο.κ.) είχε υποβάλει σχετική αναφορά. Κινήθηκε δηλαδή η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αυτοβούλως και έτσι φέρεται να κατασκοπεύει τις αναρτήσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτήν.


Το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για μια αμιγώς κρατική δίωξη καθώς η εντολή για έλεγχο δόθηκε από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιτελικά και παρότι ο ενεργών την προκαταρκτική εξέταση έκρινε ότι δεν έπρεπε να κινηθεί η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή αυτός κλήθηκε σε απολογία για ένα μάλιστα βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα από την Αναπλ. Διεύθυντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης (επίσης επιτελικό όργανο διοίκησης).


Ο Τζεμαλή ενοχλεί τη Διοίκηση γιατί είναι κομμάτι όλων των κοινωνικών και όλων των εκπαιδευτικών αγώνων. Είναι ακόμη κομμάτι όλων των αγώνων των εκπαιδευτικών της μειονότητας και ενοχλεί και αυτό σε μια περιοχή που η ισοπολιτεία διακηρύχτηκε μόλις το 90 και ακόμα είναι προς κατάκτηση. Το παράπτωμα του Τζεμαλή είναι πως είναι πολύ αριστερός για δημόσιος υπάλληλος και πολύ αγωνιστής για μειονοτικός…»

  • Το κείμενο αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα ΤΙΚΕΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s