Ανακοίνωση της λοατκια+ συλλογικότητας SYLVIA RIVERA για την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη

ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΙΑ, ΕΝ*, ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΛΕΣ, ΟΛ*, ΟΛΟΥΣ

Η συνέλευση της λοατκια+ συλλογικότητας Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride εκφράζει την αλληλεγγύη της με την κατάληψη της Terra Incognita, που δέχτηκε εισβολή από την Ελληνική Αστυνομία στην πόλη μας.

Οι λοατκια+ άνθρωποι έχουμε έναν λόγο παραπάνω να αισθανόμαστε την επίθεση στην κατάληψη της Terra ως επίθεση σε εμάς τις ίδιες/τ* ίδι*/τους ίδιους. Εμείς βιώνουμε ακόμη πιο έντονα την ανάγκη να υπάρχουν κινηματικοί ασφαλείς χώροι όπου ο φασισμός, ο εθνικισμός αλλά και η ματσίλα και οι εν γένει σεξιστικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Δηλώνουμε ανοιχτά πως οι καταλήψεις είναι δίκαιες και έχουν δικαίωμα να υπάρχουν. Επειδή τα κτίρια που καταλαμβάνονται είναι πάντοτε εγκαταλειμμένα κτίρια και χώροι που θα έπρεπε να ανήκουν στη δημόσια χρήση. Και όλες οι κοινωνικές καταλήψεις έχουν προσφέρει, όπως η Terra, στο κοινωνικό σύνολο. Η Terra και οι υπόλοιπες κοινωνικές καταλήψεις ήταν πάντοτε ανοιχτές στον πολιτισμό και στη δημιουργία και ακόμη περισσότερο στην αλληλεγγύη και στη στήριξη των κατατρεγμένων. Και ήταν πάντα χώροι απαγορευτικοί για τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον σεξισμό. Χώροι όπου οι καταπιεσμένες/οι μπορούσαν να αναπνεύσουν και να κινηθούν ελεύθερα.

Γι’ αυτό και μας εξοργίζει η επέμβαση της Αστυνομίας στην Terra, την πιο παλιά κατάληψη στη Θεσσαλονίκη. Και θεωρούμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των καταλήψεων και δικό μας αγώνα.

Αναγνωρίζουμε πως είναι δύσκολες οι συνθήκες. Από τη μια, βιώνουμε την πανδημία του κορωνοϊού. Από την άλλη, την κυβερνητική καταστολή ενάντια σε καταλήψεις, κοινωνικά στέκια και χώρους στέγασης προσφύγων και μεταναστριών.

Όμως ο δρόμος του αγώνα είναι υποχρεωτικός για μας. Αν δεν σταθούμε δίπλα στην κατάληψη ή τον κοινωνικό χώρο που χτυπιέται σήμερα, αύριο θα έρθει η δική μας η σειρά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ομάδα SYLVIA RIVERA για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s