Φασιστική επίθεση στο camp προσφύγων της Μόριας

Στις 20 Αυγούστου μία ακόμα φασιστική επίθεση συνέβη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων διεθνούς προστασίας, στη Μόρια της Λέσβου. Περίπου 250 ακροδεξιοί με ρόπαλα εισέβαλαν το μεσημέρι μέσα στον χώρο του camp με σκοπό να επιτεθούν στους πρόσφυγες. Πρόκειται, όπως ανέφεραν μαρτυρίες, για άτομα της τοπικής κοινωνίας, κάποια από τα οποία είναι οργανωμένα σε ακροδεξιές οργανώσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, η αστυνομία ήταν παρούσα αλλά δεν αντέδρασε, παρακολουθώντας απλώς τα γεγονότα.

Οι άνθρωποι βρίσκονται σε έναν διαρκή φόβο, αφού εκτός από τους κινδύνους εντός του καταυλισμού, τον υπερπληθυσμό, τις ασθένειες και τις αφόρητες συνθήκες διαβίωσης εντός του camp έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα των φασιστικών επιθέσεων.
Η επίθεση συνέβη ενόσω οι πρόσφυγες περίμεναν στη σειρά για τη διανομή του φαγητού τους. Οι φασίστες επιτέθηκαν σε πρόσφυγες, ενώ είχαν σκοπό να γκρεμίσουν και τις σκηνές που διαμένουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι η επίθεση αυτή συνέβη στη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί, ως μέσο πολιτικής πίεσης.

Πρέπει να σταθούμε δίπλα σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες τώρα και όσο αυτή η φασιστική απειλή θεριεύει εξαιτίας των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης και της δράσης ακροδεξιών παρακρατικών οργανώσεων. Η αλληλεγγύη και η οργάνωση είναι οι μόνες λύσεις απέναντι στις φωνές ρατσιστικού μίσους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s