«Από απεργία πείνας μέσα στη φυλακή…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ:

Η συντρόφισσα Ebru Timtik έπεσε στο πόστο της. Χτες, στις 27 Αυγούστου 2020 η συντρόφισσα Ebru κατέληξε, μετά από 238 ημέρες απεργία πείνας.

Η Ebru Timtik ήταν δικηγόρος, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού. Σε όλη τη σύντομη ζωή της βρισκόταν πάντα στο πλευρό των αδικημένων και των ταπεινών. Υπεράσπισε τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων της τουρκικής αστυνομίας, τους τριακόσιους εργάτες του ορυχείου Σομά που έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική αμέλεια της διεύθυνσης της επιχείρησης, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επέβαλε ο Ερντογάν.

Η Ebru Timtik, μαζί με τον σύντροφο Aytaç Ünsal ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του Grup Yorum. Γι’ αυτό και καταδικάστηκαν εκδικητικά σε πολυετή φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Τουρκίας. Η Ebru Timtik εξέτιε ποινή φυλάκισης 14μιση ετών κατηγορούμενη ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μαζί με τον συνάδελφό της δικηγόρο Aytaç Ünsal, ξεκίνησαν απεργία πείνας απαιτώντας δίκαιη επανάληψη της δίκης τους. Ο σύντροφος Aytaç Ünsal, που συνεχίζει την απεργία πείνας, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ενδεχομένως μη αναστρέψιμη. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και δύο ακόμη απεργοί πείνας, οι σύντροφοι Didem Akman και Özgür Karakaya, καταδικασμένοι επίσης με τις ίδιες επαίσχυντες διαδικασίες.

Μετά τον θάνατο από απεργία πείνας των τριών μελών του Grup Yorum, της Helin Bolek, του İbrahim Gökçek και του Mustafa Koçak, η Ebru Timtik είναι το τέταρτο θύμα του κρατικού αυταρχισμού της τουρκικής «Δικαιοσύνης» και του Ερντογάν.

Κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας!

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας!

Αλληλεγγύη με την επαναστατική Αριστερά και το εργατικό κίνημα στην Τουρκία!

Οι λαοί και οι εργάτ(ρι)ες της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Έχουν κοινό αντίπαλο την άρχουσα τάξη, τις κυβερνήσεις της Δεξιάς και του αυταρχισμού και τους φασίστες και στις δύο χώρες!

Αυτή τη στιγμή οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί μας στην Τουρκία χρειάζονται όλη μας τη συμπαράσταση. Δηλώνουμε πως στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα και με πάθος στο πλευρό τους!

28 Αυγούστου 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s