«Η ελευθερία του Ασάνζ είναι και δική μας ελευθερία»

Ο χρήστης Courage Foundation στο Twitter: "Courage announces We Are  Millions, a global photo campaign in support of Julian Assange. MIA, Oliver  Stone, Ken Loach, Yanis Varoufakis, Alice Walker, & Slavoj Žižek

Γράφει η Κική Σταματόγιαννη

«Το μόνο που έκανα ήταν δημοσιογραφία».

Ο 19ος αιώνας σημαδεύτηκε από τη δίκη του Ντρέυφους. Ήταν μια δίκη όπου έπρεπε να επιλέξεις στρατόπεδο. Έπρεπε να αποφασίσεις με ποιον θα ταχθείς.

Με αντίστοιχο τρόπο, ο 21ος αιώνας θα σφραγιστεί από τη δίκη του Τζούλιαν Ασάνζ. Με αντίστοιχο τρόπο θα πρέπει όλες, όλ* και όλοι να αποφασίσουν στο μέρος ποιου θα ταχθούν. Στο πλευρό του ανθρώπου που εδώ και χρόνια υφίσταται την εμμονική καταδίωξη του μιλιταριστικού και πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ; Ή με τους διώκτες του;

Ξεκίνησε στο δικαστήριο του Old Bailey στο Λονδίνο η δίκη για έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται τι περίπου θα σημάνει μια τέτοια φρικτή πιθανότητα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, από σήμερα δικάζεται η ελευθερία να εκφράζεσαι, η ελευθερία να ερευνάς, να γράφεις και να αποκαλύπτεις τα εγκλήματα των ‘ισχυρών’ αυτού του κόσμου.

#FreeAssange

*Στη φωτογραφία ο σπουδαίος Κεν Λόουτς στην υπεράσπιση του Ασάνζ

**Σχόλιο από το προσωπικό Fb προφίλ της Κικής Σταματόγιαννη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s