Λοατκια+ και Φεμινιστικό μπλοκ στην πορεία της ΔΕΘ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, παπούτσια, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Κάλεσμα της κινηματικής λοατκια+ συλλογικότητας Sylvia Rivera για τη φετινή πορεία της ΔΕΘ

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, 6μμ, Καμάρα!

Λίγες μόνο μέρες πριν τις επετείους για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh, το αντιφασιστικό και το ΛΟΑΤΚΙΑ+/ φεμινιστικό κίνημα δίνουν για άλλη μια φορά την απάντησή τους στους δρόμους της πόλης. Με μαζική παρουσία στη διαδήλωση της ΔΕΘ, απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων του Φύσσα και του Ζακ και την ανατροπή αυτού του συστήματος, που γεννά κι εκτρέφει τον φασισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία! Μόλις πρόσφατα βιώσαμε μ’ ακραίο τρόπο σεξισμό και ομοφοβία σε μια τηλεοπτική ριάλιτι εκπομπή μαζικής κατανάλωσης, καθώς και στην περίπτωση της άθλιας ομοφοβικής επίθεσης της ΕΛΑΣ στον Ηλία Γκιώνη.

Το σκηνικό δυστοπίας συνεχίστηκε τη νύχτα της Τρίτης με τη σχεδόν ολοσχερή καταστροφή του καμπ προσφύγων στη Μόρια Λέσβου. Ήταν αναμενόμενο η ασφυκτική για τους πρόσφυγες κατάσταση που η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησαν μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είχε κάποια στιγμή εκρηκτικές συνέπειες. Η φετινή παρουσία μας στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ επιβάλλεται και για την απαίτηση απεγκλωβισμού των προσφύγων από τα άθλια καμπ. Θέλουμε οι πρόσφυγες να ζήσουν ως ίσοι μεταξύ ίσων είτε μέσα στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη, αν αυτό επιθυμούν. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τίποτε λιγότερο από ανοιχτά σύνορα για κάθε πρόσφυγα και κάθε μετανάστρια.

Η φετινή διαδήλωση της ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες μιας μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κι υγειονομικής κρίσης. Ο Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την πόλη μας το σαββατοκύριακο για να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις, νέες μεγάλες δαπάνες για την ενίσχυση του στρατού και της αστυνομίας και σκληρά μέτρα λιτότητας ενάντια στην πλειοψηφία των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Ζούμε σε συνθήκες μιας τεράστιας οικονομικής ύφεσης και μιας εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας, που έχει πλήξει πλατιά στρώματα εργαζομένων, οι οποίοι έχουν μείνει απροστάτευτοι απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης και της πανδημίας. Ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει την δημόσια υγεία και κρίσιμους τομείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως τα ΜΜΜ. Ειδικά στη Θεσ/νίκη η κατάσταση με τον συνωστισμό στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι άθλια! Και παράλληλα το άνοιγμα των σχολείων πρόκειται να γίνει με γεμάτες αίθουσες ακόμα και με 25-30 μαθητές και μαθήτριες. Αγνούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που ζητούν προσλήψεις για να χωριστούν οι μαθητ(ρι)ές σε μικρότερα τμήματα, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η απάντηση της κυβέρνησης στις αντιδράσεις των εργαζομένων και του κινήματος είναι η όξυνση της κρατικής καταστολής με το δόγμα του «νόμου και της τάξης» κι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας απ΄τα πραγματικά προβλήματα μέσω του εθνικισμού και του ρατσισμού. Συμπαραστάτες της τα κρατικά επιδοτούμενα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που καθημερινά μας ταΐζουν με την προπαγάνδα, ότι πρόβλημα είναι η «ανομία των καταλήψεων», οι «απειλές της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο» κι οι «μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα» κι όχι η δραματική κατάσταση, που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενες, εργαζόμεν* και εργαζόμενοι με την ανεργία και τις ελλείψεις σε υγεία, παιδεία, ΜΜΜ κι άλλες αναγκαίες κοινωνικές δομές. Αντί για περισσότερους γιατρούς κι εκπαιδευτικούς, περισσότερες ΜΕΘ και λεωφορεία κι ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση ξοδεύει δις για εξοπλισμούς, φράχτες στον Έβρο και νέα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Κι επίσης ψηφίζει νόμους που ποινικοποιούν τις διαδηλώσεις κι εκκενώνει καταλήψεις, που έχουν ζωντανή παρουσία χρόνων με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για όλους τους λόγους του κόσμου, καλούμε στο πολύχρωμο μπλοκ μας στη διαδήλωση για τη ΔΕΘ το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Καμάρα!

Fb event: https://www.facebook.com/events/248051326415763?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_associated%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1599729155617563&notif_t=plan_user_associated&ref=notif

Ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

*Στη συγκέντρωση και την πορεία προτείνεται η σχολαστική τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και η χρήση μάσκας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s