«Κεντρικό ζήτημα η υπεράσπιση των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων από την καταστολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ΜΑΤ» // φύλλο 9

Σημείωμα της Σύνταξης της εφημερίδας «Η Κόκκινη», φύλλο 9, Σεπτέμβρης 2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι απόλυτα υπεύθυνη για την καταστροφή στη Μόρια. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που, μέσα στην ίδια τη νύχτα της φοβερής πυρκαγιάς, έστειλε επάνω σε 13.000 αλλόφρονες πυρόπληκτους πρόσφυγες πρώτα τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Και πολύ μετά, και με το σταγονόμετρο, προώθησε την όποια ανθρωπιστική βοήθεια σε νερό, τρόφιμα, σκηνές κλπ.

Η κυβέρνηση ταυτίζεται σε βαρβαρότητα και απονιά με το πιο έξαλλα ακροδεξιό και ρατσιστικό κομμάτι του ακροατηρίου των νοικοκυραίων που διεκδικεί εκλογικά. Είναι μια κυβέρνηση, που αφήνει χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να βρουν καταφύγιο στα νεκροταφεία της Λέσβου. Αλλά μεταφέρει άμεσα τις αύρες της αστυνομίας από την Αθήνα στο νησί για να τσακίσει τις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων μεταναστ(ρι)ών.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που ετοιμάζεται για ένα νέο τεράστιο εξοπλιστικό πλάνο με νέα πανάκριβα πολεμικά αεροπλάνα, φρεγάτες, κορβέτες και επιπλέον ένα ιδιαίτερα πολυδάπανο πρόγραμμα αναβάθμισης παλιότερων αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Η κυβέρνηση έχει εξ αρχής κάνει την επιλογή της: «ΚΑΝΟΝΙΑ αντί για ΒΟΥΤΥΡΟ». Μέσα στην πανδημία του covid-19 ο Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίξει στοργικά τις τράπεζες και τους κεφαλαιοκράτες, το μιλιταριστικό κατεστημένο και το επιτελείο, την Εκκλησία και όλο τον εσμό των χρυσοκάνθαρων. Η κυβέρνηση αυτή έχει φροντίσει να μην υπάρχει το παραμικρό κενό στη χώρα σε παπάδες και αστυνομικούς. Και ας λείπουν από τα νοσοκομεία χιλιάδες γιατροί και νοσηλεύτ(ρι)ες και χιλιάδες δάσκαλοι/ες και καθηγητ(ρι)ες στα σχολεία. Ο Μητσοτάκης και ο κρατικός μηχανισμός κλείνουν πρόθυμα τα μάτια μπροστά στις επαναλαμβανόμενες «πολεμικές επιχειρήσεις» των ακροδεξιών συμμοριών στη Λέσβο, την Κρήτη και αλλού ενάντια στους/τις μετανάστ(ρι)ες. Κράτος και αστυνομία είναι ατσάλινοι μηχανισμοί απέναντι στους πρόσφυγες, αλλά μεταμορφώνονται σε στοργική αγκαλιά για ναζί και νοικοκυραίους.

Τι να κάνουμε:

 Μόνο η μαζική και μαχητική υπεράσπιση των πιο αδύναμων θυμάτων της κυβέρνησης, των μεταναστ(ρι)ών, στη Λέσβο και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, θα απειλήσει το κεντρικό πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με ναυάγιο.

Και μόνο ένα μαχητικό διεκδικητικό εργατικό κίνημα, που θα απαιτεί να σπάσει η λιτότητα για τους φτωχούς και το ανεξέλεγκτο γλέντι για τους πλούσιους, θα καταφέρει να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική, τα οποία συνοψίζονται στο «λιτότητα μέχρι να σβήσει ο ήλιος».

Και, αν ενωθούν αυτά τα δύο κινήματα στην πάλη τους ενάντια στην κυβέρνηση της Δεξιάς, θα έχει αλλάξει ήδη όλος ο συσχετισμός των δυνάμεων. Και η αλλαγή αυτή θα είναι ραγδαία και κοσμογονική.

Αυτή είναι η δουλειά της επαναστατικής Αριστεράς.

Να στρατευτεί με τους ταπεινούς και καταφρονεμένους της συγκυρίας, τους/τις μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες, και να μην αφήσει τη Δεξιά να ενώσει τον κόσμο των «νοικοκυραίων» και των ξενόφοβων σε μια ισχυρή και ενιαία παράταξη, που θα επιβάλλει την τρομολαγνική ατζέντα της.

Και να ενισχύσει και να στηρίξει κάθε εργατικό αγώνα ενάντια στη λιτότητα, ενώνοντάς τον με κάθε άλλη κοινωνική αντίσταση μέσα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s