«Η ΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ»

@ Ήβη Καίσερλη

Χτες δεν μου ήταν δυνατό να απαντήσω σε προσωπικά μηνύματα σχετικά με την έκβαση της δικής ούτε ήθελα άμεσα να μιλήσω. Προτίμησα να περάσω τη μέρα μαζί με διάφορα από τα άτομα που ήταν μαζί μου από την αρχή σε όλο αυτό.

Σήμερα όμως οφείλω να πω πως κρατούσα από την αρχή μικρό καλάθι σε σχέση με την έκβαση της υπόθεσης καθώς μαζί με το δικηγόρο μου και τις αδερφές που στάθηκαν δίπλα μου είχαμε εντοπίσει τεχνικά λάθη και λίγο πολύ γνωρίζαμε το πιθανό κόστος τους στην τελική απόφαση από την αρχή όταν κατά την απαγγελία των κατηγοριών από την αρμόδια εισαγγελέα σε μια κρίση αμεροληψίας αποφασίσθηκε ότι το ρατσιστικό κίνητρο είναι κάτι που θα πρέπει να εξακριβωθεί στο δικαστήριο μεταθέτοντας στην ουσία το βάρος της απόδειξης στο θύμα.

Κυριότερος σκοπός μας ήταν να συμπεριληφθεί το ρατσιστικό κίνητρο ως επιβαρυντική περίσταση πράγμα το οποίο δεν έγινε δεκτό από την έδρα με αποτέλεσμα μια χαϊδευτική, εξαγοράσιμη ποινή λίγο πάνω από το όριο της κατώτατης απλώς χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού για τον ένα κατηγορούμενο και αθώωση για τον άλλο που απλώς παρίστατο.

Δεν υπήρξε νίκη χτες μέσα στην αίθουσα και ο πόλεμος δεν σταματάει σε μια μάχη μιας και εκρεμμούν κι εναντίον μου μηνύσεις από την πλευρά των αντιδίκων μια για ψευδή κατά μήνυση και μια για απρόκλητη επίθεση.

Η νίκη υπήρξε όμως έξω από την αίθουσα, η νίκη ήταν τα άμεσα αντανακλαστικά της κοινωνίας που ζω, των φίλων μου, των συλλογικοτήτων της πόλης, το τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν κι έμειναν μαζί μου από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας και το ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κακοποιητή αλλά και κάθε εξουσία ότι αυτά τα περιστατικά και δεν είναι ανεκτά και δεν θα μένουν αναπάντητα και οι αγώνες είναι για να δίνονται και να ξαναδίνονται.

Η νίκη ήταν ότι εγώ μπήκα και θα μπαίνω σε κάθε μάχη στο προαύλιο περήφανη κι ελεύθερη μαζί με τα 100αδες αδέρφια μου ενώ ο άνθρωπος που με χτύπησε μόνος κι από την πίσω πόρτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s