Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού – αντιπατριαρχικού Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Χτες έγινε το αυτονόητο, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση οι ναζί χωρίς αναστολή.

Δεν ξέρουμε αν μπορούν να σωφρονιστούν οι ηγέτες και τα στελέχη μιας νεοναζί οργάνωσης και μάλιστα με το ισχύον άθλιο σύστημα των ελληνικών φυλακών. Είμαστε όμως εντελώς αντίθετες, αντίθετ* και αντίθετοι με το τιμωρητικό σεξ/βιασμό των χρυσαυγιτών, τα σχόλια για «σαπούνια» και διάφορα άλλα θλιβερά, που ήδη λέγονταν μέσα στο κίνημα και είναι πιθανό να ενταθούν.

Είμαστε αντιφασίστριες και την ίδια στιγμή στεκόμαστε σταθερά απέναντι στην αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού. Ακόμα κι αν τώρα τα σχολιάκια και τα αστειάκια στρέφονται κατά ματσοαρρενωπών νεοναζί αντρών, η διάδοση της κουλτούρας του βιασμού από αντιφασίστες (συνήθως αρρενωπούς cis στρέιτ αρτιμελείς λευκούς άνδρες) και η συνακόλουθη κινηματική νομιμοποίηση του τιμωρητικού μη συναινετικού σεξ του «ενεργητικού ατόμου» στο «παθητικό άτομο» αποβαίνει τελικά σε βάρος γυναικών, θηλυκοτήτων και μη αρρενωπών αντρών ή όσων ατόμων θεωρούνται παθητικά στο σεξ.

Ο αντιφασισμός εν έτει 2020 δεν μπορεί παρά να είναι συμπεριληπτικός, δηλαδή να μην αποκλείει τα μη αρρενωπά και τα «παθητικά» στο σεξ άτομα. Η ίδια η Μάγδα Φύσσα ευχήθηκε μια δίκαιη δίκη για τον Ζακ, ο αντιφασισμός του οποίου ήταν στρατευμένα και περήφανα θηλυπρεπής. Η δήλωσή της είναι το επιστέγασμα της σχέσης αυτών των δύο υποθέσεων, που όπως λέμε από την ίδρυσή μας συνδέονται χωρίς να ταυτίζονται.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που όπλισε τα πόδια των δολοφόνων του Ζακ καλλιεργήθηκε κυρίως από τους ναζί και γενικότερα την ακροδεξιά. Το να εύχονται κάποιοι να βιαστούν οι χρυσαυγίτες μέσα στη φυλακή αποτελεί έκφραση του κανιβαλισμού που θέλουμε να ξεριζώσουμε από την κοινωνία. Όμως τα προτάγματα του αντιφασισμού κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Ας τα αναδείξουμε.

Ανοιχτή Συνέλευση
για έναν αντιφασιστικό / αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s