Παρέμβαση στην Καμάρα από τον Ανοιχτό Συντονισμό Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων – 20 Νοεμβρίου 2020

All lives matter – the social death 'penalty' for transgender persons -  Centre for Human Rights

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων – 20 Νοεμβρίου 2020

«ενάντια στη λήθη και την τρανσφοβία, είμαστε εδώ για μια άλλη κοινωνία»

Βρεθήκαμε σήμερα για άλλη μια φορά να θυμόμαστε τα χαμένα τρανς αδέρφια μας. Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων (Trans Day of Remembrance – TDoR) ξεκίνησε το Νοέμβρη του 1998, μετά τη δολοφονία της αδερφής μας Rita Hester στο Allston της Αμερικής. Ο πόνος, η οργή και η αγανάκτηση για τη δολοφονία της οδήγησαν σε μια συγκέντρωση περίπου 250 ατόμων με αναμμένα κεριά, σε μνήμη όλων των τρανς ατόμων που χάθηκαν είτε από δολοφονία με τρανσφοβικά κίνητρα, είτε από αυτοκτονία.

22 χρόνια αργότερα, στο διάστημα Οκτώβρης 2019-Σεπτέμβρης 2020 μετρήσαμε 430 δολοφονημένα τρανς αδέρφια μας παγκοσμίως (https://tdor.translivesmatter.info/reports ). Η τρανσφοβία είναι εδώ και την αναγνωρίζουμε καθημερινά σε εκφάνσεις τη ζωής μας, της εργασίας μας, των σχεσεών μας. Και για αυτό το λόγο, θέλουμε η Ημέρα Τρανς Μνήμης να μην είναι μόνο ημέρα μνήμης, αλλά και διεκδίκησης. Συνεχούς διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων, ορατότητας, ασφαλούς ζωής και εργασίας, απελευθέρωση ταυτότητας και έκφρασης φύλου. Δεν είμαστε μόν@ σε αυτόν τον αγώνα.

Παλεύουμε πλάι σε κάθε καταπιεσμένο/η από την πατριαρχία, την ομοφοβία, το σύστημα και τον καπιταλισμό. Παλεύουμε με κάθε μέσο, στεκόμαστε αλληλέγγυα το ένα για την άλλη, εντός και εκτός συνθηκών πανδημίας, με φροντίδα και συντροφικότητα. Και θα νικήσουμε.

Ανοιχτός Συντονισμός Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων

*Στον Ανοιχτό Συντονισμό συμμετέχουν τόσο μεμονωμένα άτομα όσο και συλλογικότητες (Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride, Κιουρί-at Θεσσαλονίκης, νΚΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης).

Αγώνας μαζικός αντιτρανσφοβικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος.

#ΤρανςΟρατότητα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s