7η online Συνάντηση κύκλου αυτομόρφωσης Sylvia Rivera // «Ο Κάλιμπαν και η Μάγισσα» της Σίλβια Φεντερίτσι

Κυριακή 7 Μάρτη, 6μμ

Online συζήτηση από την ομάδα Sylvia Rivera

Κλείνει σιγά-σιγά ο κύκλος που ανοίξαμε με το βιβλίο της Σίλβια Φεντερίτσι «Ο Κάλιμπαν και η Μάγισσα». Στην 7η online συνάντησή μας κουβεντιάζουμε πάνω στο τελευταίο κεφάλαιο «Αποικισμός και εκχριστιανισμός – Ο Κάλιμπαν και οι μάγισσες στον Νέο Κόσμο» (σελ 287-314).

Το κυνήγι μαγισσών ήταν τελικά μια υπόθεση που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την Ευρώπη; Τι συνέβη με τις αυτόχθονες γυναίκες στην αμερικανική ήπειρο, η οποία μόλις τότε ανακαλυπτόταν και αποικιζόταν; Μπορούμε να μιλάμε σήμερα για κυνήγι μαγισσών στον σύγχρονο κόσμο;

Με αυτά τα ερωτήματα καταπιάνεται η Φεντερίτσι υφαίνοντας ένα νήμα που συνδέει τους διωγμούς του τότε στην Ευρώπη με τους -όχι και τόσο γνωστούς- διωγμούς και τη συνολικότερη καταπίεση των γυναικών στην εποχή μας.

Στην 7η συνάντηση του κύκλου αυτομόρφωσης συζητάμε πάνω σε όλα αυτά, μέσα και από την εμπειρία των κεφαλαίων που προηγήθηκαν.Όπως όλες οι προηγούμενες συναντήσεις μας, έτσι και αυτή θα είναι ανοιχτή σε όλες, όλ* και όλους σας. Μπορείτε να συνδεθείτε και να συμμετάσχετε, ακόμη και αν δεν έχετε παρακολουθήσει τις προηγούμενες.

Αν θέλετε να διαβάσετε, τόσο το συγκεκριμένο κεφάλαιο όσο και ολόκληρο το βιβλίο, μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική του μορφή εδώ:
https://hotel.espivblogs.net/…/2011_federici_caliban.pdf

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί άλλη μια φορά διαδικτυακά.
Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο inbox της σελίδας της Sylvia Rivera στο facebook και θα σας σταλεί το λινκ να συνδεθείτε.

Καλή ανάγνωση! Σας περιμένουμε να συζητήσουμε όλ* μαζί.

Κυριακή 7 Μαρτίου, 18:00

ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s