ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΣ.

Σήμερα, 25 Μάρτη 2021 στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, μια μοτοπορεία 100 φασιστών επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «ΣΧΟΛΕΙΟ». Μια συντρόφισσα τραυματίστηκε από τη θρασύδειλη επίθεση, που έγινε μπροστά στην αστυνομική δύναμη η οποία συνόδευε τους φασίστες, ανοίγοντάς τους τον δρόμο για την μοτοπορεία τους.

Στη συνέχεια η Ελληνική Αστυνομία, με λεπτότητα και ευαισθησία πρωτόγνωρη, ώθησε απαλά τους φασίστες να συνεχίσουν την πορεία τους, χωρίς -εννοείται- να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε σύλληψη. Η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά, αποκαλύπτει τα αληθινά της αισθήματα: Μίσος, οργή και δολιότητα για αγωνιστ(ρι)ες των κινημάτων, μετανάστ(ρι)ες και λοατκια+ ανθρώπους. Και την ίδια ώρα, στοργή, αλληλεγγύη και απεριόριστη ανοχή στους φασίστες και τα τάγματα εφόδου.

Η ΕΛ.ΑΣ ξέρει να αναγνωρίζει τους φίλους της και να τους καλύπτει με φροντίδα και αφοσίωση.

Και εμείς, οι λοατκια+ άνθρωποι των κινημάτων, ξέρουμε πως δεν έχουμε να περιμένουμε καμιά προστασία από την ΕΛΑΣ και τους θεσμούς καταστολής. Σύμμαχοί μας είναι οι εχθροί τους και εχθροί των φασιστών και της κοινωνικής αντίδρασης: τα κινήματα, οι συλλογικότητες των καταπιεσμένων της αριστεράς, της οικολογίας και της αναρχίας και οι τελευταίοι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι και καταλήψεις που επιζούν ακόμα.

Και μαζί τους θα δώσουμε τη μάχη, ενάντια στις φασιστικές συμμορίες, την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ που τις υποθάλπουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΝΕΟΝΑΖΙ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

Θεσσαλονίκη, 25 Μάρτη 2021

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

(πηγή φωτογραφίας: infolibre)

Σχολιάστε