6ο Φεστιβάλ Αριστερής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνείο Α.Π.Θ.

*Η εφημερίδα «Η Κόκκινη» στηρίζει το μονοήμερο Φεστιβάλ των σχημάτων Αριστερής Ενότητας Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 10 Ιούνη στο Πολυτεχνείο Α.Π.Θ. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αρ.Εν

Την Πέμπτη 10/6 τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας Θεσσαλονίκης διοργανώνουμε το μονοήμερο πολιτικό και πολιτιστικό μας φεστιβάλ στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ για να συναντηθούμε ξανά και να αλληλοζυμωθούμε στους κοινωνικούς μας χώρους, μέσα από πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, και πολιτιστικές δράσεις!

Εδώ και ενάμιση χρόνο, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές βιώνουμε καθημερινά ένα καθεστώς εγκλεισμού στα πλαίσια της πανδημίας του κορονοϊού, που μας έχει απομακρύνει από τους κοινωνικούς μας χώρους, τα πανεπιστήμιά μας. Τους χώρους όπου κοινωνικοποιούμαστε και πολιτικοποιούμαστε, τους χώρους ζωής και δράσης μας. Βρισκόμαστε αντιμέτωπες καθημερινά με μία κυβερνητική προσπάθεια απομόνωσής μας, με μία προσπάθεια καταστολής των ελευθεριών μας, των συλλογικών διαδικασιών μας και της μεταξύ μας δια ζώσης αλληλεπίδρασης. Μεταξύ άλλων, η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χώρο. Αυτή τη στιγμή φανερώνεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να στηρίξουμε τον χώρο του πολιτισμού, ως φοιτήτριες και φοιτητές, ως οργανικό του κομμάτι.
Οι πανεπιστημιακοί χώροι αποτελούσαν ανέκαθεν χώρους προβληματισμού και ελεύθερης έκφρασης, εξού και η δράση εντός τους αυτοοργανωμένων πολιτιστικών εγχειρημάτων, ομάδων θεάτρου, φωτογραφίας, κινηματογράφου κ.ο.κ. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν ως ένα ασφαλές μέρος πολιτιστικής δράσης, και στο σήμερα καλούμαστε να τα υπερασπιστούμε ως τέτοια, ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης των φωνών μας, των αντιστάσεών μας, της έκφρασής μας. Γίνεται, λοιπόν, φανερή η ανάγκη όλων μας να εκφραστούμε ελεύθερα στους κοινωνικούς μας χώρους και έχει έρθει η ώρα να τους υπερασπιστούμε έμπρακτα. Αυτό δε μπορεί παρά να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτούς, μέσα στα πανεπιστήμιά μας.

Ως σχήματα ΑρΕν Θεσσαλονίκης, θεωρούμε ότι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στο χώρο του ΑΠΘ μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να επανοικειοποιηθούμε τις σχολές μας, να ανοίξουμε εντός τους ζητήματα όπως ο πολιτισμός και να τους δώσουμε την ορατότητα που τους αρμόζει. Μπορεί και οφείλει να αποτελέσει ένα αντιπαράδειγμα απέναντι σε μία προσπάθεια αποστείρωσης των πανεπιστημίων, δίνοντας μας το έναυσμα να ζυμωθούμε μεταξύ μας, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε, να ζήσουμε και πάλι μέσα στους χώρους μας.

Βαδίζοντας στο συλλογικό δρόμο πάλης και προβληματισμού, διεκδικώντας όσα μας ανήκουν, δρώντας αυτοοργανωμένα και από κοινού, σας καλούμε όλες και όλους στο εγχείρημά μας αυτό, να συζητήσουμε όσα μας απασχολούν, να ανταμώσουμε και πάλι!

Εδώ το event για την εκδήλωση.

«Ενάντια στον πολιτισμό του τσιμεντόλιθου»
καλλιτέχνες | ελεύθερη έκφραση | πολιτιστική παραγωγή

Την Πέμπτη 10/6 στις 18.00, στο αίθριο πολυτεχνείου, συζητάμε με:

Δημήτρης Ζερβουδάκης, μέλος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος
Αλέξης Τσιαμόγλου, χορογράφος, μέλος ΔΣ ΣΕΧΩΧΟ, Support Art Workers
Λουκία Αργυριάδου, μουσειολόγος, μέλος Πόλης Ανάποδα
μέλος σχήματος ΑρΕν

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "6° "Ενάντια στον πολιτισμό του τσιμεντόλιθου" καλλιτέχνες ελεύθερη έκφραση πολιτιστική παραγωγή Φεστιβάλ Αριστερής Ενότητας Θεσσαλονίκης Πέμπτη 10/6-Πολυτεχνείο ΑΠΘ Αριστερή Ενότητα Σχήματα Θεσσαλονίκης"

Εδώ το event για ρεμπέτικο γλέντι μετά την εκδήλωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s