Πολύχρωμο-Φεμινιστικό μπλοκ στην πανεργατική πορεία της Δ.Ε.Θ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 Σεπτέμβρη, 5μμ Σιντριβάνι

Κοινό κάλεσμα των Sylvia Rivera και Φylis AUTh σε φεμινιστικό-λοατκια+ μπλοκ στην πανεργατική πορεία της ΔΕΘ

Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από τις επετείους για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh. Μετά από τις απανωτές γυναικοκτονίες των τελευταίων μηνών, όπου χάνεις το μέτρημα πόσες ζωές γυναικών έχουν χαθεί. Σε ένα ματωμένο καλοκαίρι συλλογικού τραύματος που μαθαίναμε κάθε τόσο για ακόμη μία δολοφονημένη, κακοποιημένη ή βιασμένη αδερφή μας. Και τη στιγμή που εμείς ζητάμε δημόσιες δομές ουσιαστικής βοήθειας (νομικής, ψυχικής, υλικής) για κακοποιημένες γυναίκες, αναγνώριση της κακοποίησης μέσω εικόνας (εκδικητική πορνογραφία), αφαίρεση της γονικής μέριμνας από κάθε γυναικοκτόνο, τη στιγμή που ζητάμε να αναγνωριστεί η γυναικοκτονία ως επιβαρυντική περίσταση σε μια δολοφονία, αστυνομικοί δίνουν «συμβουλές» σε επίδοξους γυναικοκτόνους, ενώ κάποιοι αμφισβητούν ακόμα και τον ίδιο τον όρο «γυναικοκτονία». Εμείς, όμως, θα συνεχίζουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Την απουσία συναίνεσης σε μια ερωτική πράξη, βιασμό. Τη δολοφονία μιας γυναίκας επειδή κάποιος θεωρεί το σώμα της ιδιοκτησία του, γυναικοκτονία. Βρισκόμαστε, επίσης, μέσα σε ένα γιγαντούμενο κύμα ισλαμοφοβίας που καθοδηγεί η κυβέρνηση και προωθούν συστηματικά όλα τα ΜΜΕ, με αφορμή τον αναμενόμενο ερχομό χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Το αντιφασιστικό, το λοατκια+ και φεμινιστικό κίνημα δίνουν για άλλη μια φορά την απάντησή τους στους δρόμους της πόλης. Με μαζική παρουσία στη διαδήλωση της ΔΕΘ. Απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ. Διεκδικώντας την ανατροπή αυτού του κοινωνικού συστήματος, που γεννά και εκτρέφει τον φασισμό, τον σεξισμό και την ομο/τρανσφοβία.

Απαιτούμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων/ισσών από τα άθλια καμπ. Θέλουμε οι πρόσφυγες να ζήσουν ως ίσοι μεταξύ ίσων είτε μέσα στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη, αν αυτό επιθυμούν. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τίποτε λιγότερο από ανοιχτά σύνορα για κάθε πρόσφυγα και για κάθε μετανάστρια.

Η φετινή διαδήλωση της ΔΕΘ γίνεται κάτω από συνθήκες οικονομικής ύφεσης και εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας. Πλατιά στρώματα εργαζομένων έχουν μείνει απροστάτευτοι/ες απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης και της πανδημίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την πόλη μας το προσεχές Σαββατοκύριακο για να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις, νέες μεγάλες δαπάνες για την ενίσχυση του στρατού και της αστυνομίας και σκληρά μέτρα λιτότητας ενάντια στην πλειοψηφία των εργαζομένων και της κοινωνίας. Αυτά τα μέτρα είναι πρόκληση απέναντι σε όλ@ μας. Όπως ήταν απίστευτη προσβολή σε όλ@ μας το κάλεσμα Μητσοτάκη να αναλάβουν ανάδοχοι των δασών, που κάηκαν φέτος, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κερδοσκόποι.

Η κυβέρνηση ναρκοθετεί τον αναγκαίο και καθολικό εμβολιασμό, παίζοντας το κρυφτούλι με το κοινό των ακροδεξιών αντιεμβολιαστών, που είναι αίμα και σάρκα της Ν.Δ. και αναπόσπαστο τμήμα των νοικοκυραίων, του βασικού κορμού της ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης αρνείται να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα στελέχη του στρατού, την Αστυνομία αλλά και το παπαδαριό. Με άλλα λόγια όλους αυτούς τους ιμάντες μετάδοσης προς τα κάτω των εντολών της κρατικής εξουσίας – αλλά και της κυρίαρχης ιδεολογίας μέσω της κρατικής θρησκείας – τους επιτρέπει να λειτουργούν, περίπου απρόσκοπτα, ως φορείς μετάδοσης του κορωνοϊού μέσα στον λαό.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και κρίσιμους τομείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικά στη Θεσ/νίκη η κατάσταση με τον συνωστισμό στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι άθλια. Και παράλληλα το άνοιγμα των σχολείων πρόκειται να γίνει, για άλλη μια φορά, με γεμάτες αίθουσες ακόμα και με 25-30 μαθητές, μαθήτριες και μαθητ@. Αγνοούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που ζητούν προσλήψεις για να χωριστούν οι μαθητ@ σε μικρότερα τμήματα, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η απάντηση της κυβέρνησης στις αντιδράσεις των εργαζομένων και του κινήματος είναι η όξυνση της κρατικής καταστολής με το δόγμα «του νόμου και της τάξης» και ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα μέσω του εθνικισμού και του ρατσισμού. Συμπαραστάτες της τα κρατικά επιδοτούμενα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που καθημερινά μας ταΐζουν με την προπαγάνδα, ότι πρόβλημα είναι η «ανομία των καταλήψεων», οι «απειλές της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο» και οι «μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα» και όχι η δραματική κατάσταση, που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενες, εργαζόμεν* και εργαζόμενοι με την ανεργία και τις ελλείψεις σε υγεία, παιδεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλες αναγκαίες κοινωνικές δομές. Αντί για περισσότερους γιατρούς και εκπαιδευτικούς, περισσότερες ΜΕΘ και λεωφορεία, καθώς και ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς, επέκταση του φράχτη στον Έβρο και νέα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες/προσφύγισσες.

– Για να δικαιωθεί η μνήμη του/της Ζακ/Zackie με την παραδειγματική τιμωρία όλων των δολοφόνων του, νοικοκυραίων και ένστολων,

– Για να φωνάξουμε βροντερά: «Καμία μόνη, κάτω τα χέρια από τα σώματά μας, μας θέλουμε όλες ζωντανές!»,

– Για να σταθούμε δίπλα στα πιο καταπιεσμένα πλάσματα του πλανήτη, τις μετανάστριες και τους πρόσφυγες και να διεκδικήσουμε μαζί τους ανοιχτά σύνορα και νομιμοποιητικά έγγραφα για όλες και όλους,

– Για να υψώσουμε, μαζί με όλα τα κινήματα καταπιεσμένων, ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη ρατσιστική, καταστροφική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κυβέρνηση του Μητσοτάκη,

Για όλους αυτούς τους λόγους και για όλους τους λόγους του κόσμου, καλούμε στο πολύχρωμο μπλοκ μας στη διαδήλωση για τη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 5μμ στο Συντριβάνι.

Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Φylis AUTh

*Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας το ένα από το άλλο, προσέχουμε για να είμαστε όλα ασφαλή!

Εδώ το event.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΩΜΙ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΛΙΤep, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤ ΑΝΕΣ Πολύχρωμο Φεμινιστικό μπλοκ στην Πανεργατική πορεία της Δ.Ε.Θ. Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 17:00 Συντριβάνι 내도 시도 ΠΕΣ TH ME T' ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ oylis"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s