ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Στον τοίχο γράφει: «Θα τους νικήσουμε, αγάπη μου. Δεν θα περάσουν».

Γράφει η Γιάννα Κουκά*

Διαβάζω την είδηση πως σε σχολείο της Ιστιαίας, σε Γυμνάσιο, εν ώρα διδασκαλίας, μπήκε μέσα στον χώρο μια ομάδα νεαρών ατόμων και πήγαν στον όροφο που είναι η τάξη ενός παιδιού. Ενός παιδιού 14 χρονών, που τυγχάνει απλά να είναι μισός Κουβανός. Και άρχισαν λέει να χτυπάν τα παράθυρα της τάξης.

Και ύστερα άνοιξαν την πόρτα. Και άρχισαν να κοροϊδεύουν τον μαθητή. Και μετά η καθηγήτρια τούς ζήτησε να απομακρυνθούν. Κι εκείνα για λίγο το έκαναν. Όμως μετά από μια ώρα επέστρεψαν πάλι πίσω. Περισσότεροι. Με κουκούλες. Και μάσκες.

Και έβγαλαν το παιδί στο προαύλιο. Τον έσερναν. Οι εκπαιδευτικοί βγήκαν έξω και προσπάθησαν να απομακρύνουν το παιδί από τα χέρια τους. Κάτι όμως που δεν μπορούσαν να καταφέρουν με τα λυσσασμένα σκυλιά του φασισμού. Και κάλεσαν την αστυνομία. Στο άκουσμα κάποιοι έφυγαν. Κάποιοι παρέμειναν. Για να βγάλουν όλον τον ρατσισμό τους πάνω του. Στο διαδικτυακό μάθημα που είχε προηγηθεί είχαν μπει και του φώναζαν: » «Θα σε γ@μήσουμε, αράπη», «Θα σε κάνουμε από μαύρο άσπρο στο ξύλο», «Μαϊμού», «Ατεντοκούμπο» κ.ά.

Η μητέρα έκανε καταγγελία. Η μητέρα που είναι δασκάλα σε γειτονικό σχολείο. Η μητέρα που της πήγαν τον γιο της με αστυνομικό αυτοκίνητο. Η μητέρα που ρώτησε γιατί έβαλαν τον γιο της στο περιπολικό ενώ το δημοτικό σχολείο που εργάζεται είναι κοντά. Η μητέρα που έχει να γιατρέψει τον εκφοβισμό, το μπούλινγκ και τον ρατσισμό που έζησε ο γιος της. Ο γιος της από τους φασίστες. Η μητέρα που πρέπει να κάνει τον γιο της να ξεχάσει με χάδι αυτά που του είπαν. Πως δεν είναι «Μαϊμού». Δεν είναι ο «Αράπης». Είναι ο όμορφος γιος της κι αυτοί που του έκαναν όλα αυτά είναι κάτι πολύ άσχημοι άνθρωποι. Πάρα πολύ άσχημοι άνθρωποι.

Είναι η ντροπή της κοινωνίας. Είναι τα αποβράσματα. Τα σκουπίδια της ανθρωπότητας. Και θα τους νικήσουμε.

Παλιάνθρωποι. Φασίστες!

[*Το κείμενο της Γιάννας Κουκά είναι σημερινό σχόλιό της στο facebook. Το αναπαράγουμε στην ιστοσελίδα μας με την άδεια της κειμενογράφου]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s