Χωρίς συναίνεση είναι βιασμός // έμφυλη βία σε παιδικά σώματα

Κουλτούρα Βιασμού (βολ.78924732) - Φοιτητικός Κόσμος

Από τη συλλογικότητα Witches of the South: Αναδημοσιεύουμε το κείμενο της καταγγελίας που λάβαμε από φίλα μας στη Φιλιππιάδα. Οι φεμινιστικές δράσεις πάντα φέρουν τις πληγές των αδελφών μας, αλλά μας θυμίζουν ταυτόχρονα πως στον πόλεμο αυτό δεν είμαστε μόνες και δεν είμαστε λίγα – είμαστε πολλά και θα νικήσουμε!

Trigger warning: έμφυλη βία σε παιδικά σώματα

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου του 2021 εκδικάστηκε σε 2ο βαθμό στο Εφετείο των Ιωαννίνων η υπόθεση παιδεραστίας, με κατηγορούμενο τον καθηγητή 2οβάθμιας εκπαίδευσης στο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας, Ζυγούρη Χαρίλαο.

Ο Ζυγούρης παράλληλα με την εργασία του στο σχολείο διατηρούσε ένα χώρο στο υπόγειο του σπιτιού, στο οποίο και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα. Το πρώτο περιστατικό που επίσημα καταγγέλθηκε συνέβη πριν 14 χρόνια σε μαθήτρια λυκείου κατά τη διάρκεια μαθήματος. Η συγκεκριμένη καταγγελία παραποιήθηκε κατά την καταγραφή της από τον αστυνομικό υπηρεσίας (η κατηγορία της παιδεραστίας μετατράπηκε σε εξύβριση-διαπληκτισμό), με αποτέλεσμα να μην πάρει ποτέ την έκταση που της αρμόζει. Πέντε χρόνια μετά, έγινε δεύτερη καταγγελία για ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης μαθήτριάς του σε όργανο της 2οβάθμιας εκπαίδευσης που οδήγησε σε ΕΔΕ και εν συνεχεία σε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε 1ο βαθμό το 2018, όπου και κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Ο Ζυγούρης άσκησε έφεση και η υπόθεση εκδικάστηκε σε 2ο βαθμό, όπου και πάλι κρίθηκε ένοχος για ένα έγκλημα όμως, που με βάση τον νέο ποινικό κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και έχει παραγραφεί.

Κατά τη διάρκεια της δίκης παρακολουθήσαμε ακόμα μια σκηνή κακοποίησης, με τους δικηγόρους της υπεράσπισης να κάνουν απροκάλυπτα και επιθετικά victim blaming και να επιχειρούν επανειλημμένα τη δολοφονία του χαρακτήρα των καταγγελουσών. Προς υπεράσπιση του κακοποιητή προσέτρεξε άλλος ένας, συνταξιούχος πλέον, καθηγητής του σχολείου, ο Κ.Δ. με γνωστές αντίστοιχες παραβιαστικές συμπεριφορές.

Για εμάς τα εγκλήματα αυτά δεν παραγράφονται. Μένουν χαραγμένα στις θύμησες των σωμάτων μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυες στις αδερφές μας που βρήκαν τη δύναμη και κατήγγειλαν τον θύτη προστατεύοντας άλλα πιθανά θύματα. Θα είμαστε δίπλα και σε όλες όσες θελήσουν από δω και στο εξής να μιλήσουν για να γεμίσουμε με την οργή και την στοργή μας τα κενά που η κρατική δικαιοσύνη αφήνει εγκληματικά ανοιχτά.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ

ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ

ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ

ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

– Περιγραφή εικόνας: Εικαστική παρέμβαση με φεμινιστικά συνθήματα σε τοίχους της πόλης και του σχολείου: Οι παιδεραστές δεν είναι ράτσα ειδική ήταν καθηγητές στο σχολείο μας – άντρες καθημερινοί.

Χωρίς Συναίνεση είναι βιασμός

*Την καταγγελία και τις φωτογραφίες που τη συνοδεύουν βρήκαμε στη σελίδα της συλλογικότητας Witches of the South, από όπου και την αναδημοσιεύουμε .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s