Προετοιμασία δράσης για Ζακ + ιδέες για αυτομόρφωση // 5η Ανοιχτή Συνέλευση Sylvia Rivera στη Θεσσαλονίκη

Why LGBT rights are under threat—and what to do about it | The Economist

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 21:00, Στέκι συλλόγου φοιτητών Νομικής ΑΠΘ

Σε αυτή την ανοιχτή συνέλευσή μας θα προετοιμάσουμε τη συμμετοχή μας στη δράση-συγκέντρωση που θα γίνει το επόμενο διάστημα για τη δίκη για τον Ζακ/τη Zackie. Ήδη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προσπάθησαν να αποδώσουν τον θάνατο στην οροθετικότητα «και σε άλλα προβλήματα υγείας που είχε». Οι ισχυρισμοί τους έχουν καταρριφθεί με τις καταθέσεις δύο ιατροδικαστών, οι οποίοι δήλωσαν με κάθε σαφήνεια πως ο θάνατος επήλθε από τα χτυπήματα που δέχτηκε. Αναμένονται άλλες τέσσερις δικάσιμοι μέσα στον Δεκέμβριο, δηλαδή η δίκη θα προχωρήσει πολύ. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο θα ειπωθεί για τον Ζακ και τις ταυτότητες που έφερε (γκέι, drag queen, οροθετικός κ.α.). Στη συγκέντρωση που προετοιμάζεται και από άλλες συλλογικότητες θέλουμε να ακουστεί για άλλη μια φορά η αλήθεια, αλλά και να δώσουμε θάρρος και κουράγιο το ένα στο άλλο για την έκβαση της δίκης, αφού στη θέση του Ζακ θα μπορούσε να είναι το καθένα μας. Στη συνέλευση προετοιμασίας μας για τη συγκέντρωση καλούμαστε να σκεφτούμε τρόπους να ακουστούν περισσότερο και πιο επιδραστικά τα παραπάνω μηνύματα.

Το δεύτερο θέμα της συνέλευσης είναι να συναποφασίσουμε ποια θα είναι η θεματική του φετινού κύκλου αυτομόρφωσης της ομάδας μας. Οι μέχρι στιγμής προτάσεις είναι:
– να βασιστούμε σε συγκεκριμένο φεμινιστικό βιβλίο που μιλάει για την εξέλιξη των φεμινιστικών ρευμάτων και να ασχολούμαστε σε κάθε συνάντηση με ένα ή περισσότερα κεφάλαιά του (με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, όπως κάναμε και στους προηγούμενους 5 κύκλους)
– να ορίσουμε συναντήσεις για κάθε ένα από τα γράμματα του ακρωνυμίου λοατκια, με περιεχόμενο εισηγήσεων και συζήτησης τόσο θεωρητικό όσο και βιωματικό.

Η συνέλευση θα γίνει στο στέκι συλλόγου φοιτητών Νομικής ΑΠΘ, η είσοδος του οποίου είναι δεξιά από τα αρχαία που βρίσκονται έξω από το φουαγιέ της ΝΟΠΕ. Μπαίνετε στα πανεπιστήμια από την Εγνατίας απέναντι από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, ανεβαίνετε την ανηφορίτσα και στρίβετε αριστερά στον δεύτερο δρόμο. Αν δε γνωρίζετε τη χωροταξία των πανεπιστημίων, στείλτε μήνυμα στο ίνμποξ της σελίδας μας για να ορίσουμε ένα ραντεβού μισή ώρα νωρίτερα σε κάποιο γνωστό σημείο στο κέντρο και να πάμε όλα μαζί.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 21:00, Στέκι συλλόγου φοιτητών Νομικής ΑΠΘ

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Εδώ το event για την Aνοιχτή Συνέλευση

* Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία.
Φοράμε μάσκα-φροντίζουμε το ένα το άλλο.
** Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s