ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ KAVALA OIL. Πέταξαν «κρότου – λάμψης» και ανατίναξαν μετασχηματιστή

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ ανατίναξαν μετασχηματιστή για να κόψουν την ηλεκτροδότηση (σ.σ. σε εργοστάσιο πετρελαίου όλα αυτά!) και κινήθηκαν κατά των εργαζομένων προσάγοντας δέκα από αυτούς.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τις μεγάλες διασυνδέσεις της Energean όπως επίσης και τα μεγάλα ποσά που έχει διαθέσει για την επικοινωνιακή παραπληροφόρηση.

Είμαστε όμως υπερήφανοι για τον δυναμικό αγώνα μας απέναντι στην αυθαιρεσία της και ότι στην Καβάλα δεν είναι όλοι ίδιοι και ευκολόπιστοι στα ψέματά της.

Ισχυρίζεται η Energean ότι δεν επιτρέπουν οι εργαζόμενοι στα διοικητικά της στελέχη να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις . Δεν διευκρινίζει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος από 3 Αυγούστου μόνο σε 3 πρόσωπα που έχουν αποφασίσει να εγκληματήσουν κατά των ζωών μας, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος. Μάλιστα για να καλύψει τις εγκληματικές εντολές τους προχωρά σε μικρές διορθώσεις μόνο και μόνο για να ρίξει «στάχτη στα μάτια μας». Είναι όμως τόσο μεγάλα τα ρίσκα που θέλουν να θέσουν. Ώστε για μας είναι αδιαπραγμάτευτα και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, οι διαδικασίες 40 χρόνων και οι κανόνες ασφάλειας που επιχειρεί να παραβιάσει.

Έχουμε ήδη προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των τριών προσώπων που νομίζουν ότι θα κρυφτούν πίσω από το διευθυντικό δικαίωμα για να κάμψουν την απόφαση μας στο να οδηγηθούν όλα αυτά μέχρι τελικής δικαίωσης.

Το ότι διορθώνουν μερικώς τις αρχικές εγκληματικές αποφάσεις τους δεν σημαίνει τίποτα για τους εργαζόμενους παρά την επικοινωνιακή τους εκστρατεία να θολώσουν το τοπίο.

Ας θυμηθούν τι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο προσωρινής διαταγής, ότι όλα είναι εντάξει και όλοι ενημερωμένοι. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν στο σκοτάδι και όποιον “πάρει ο χάρος”.

Επομένως στο εργοστάσιο μπαίνει κάθε στέλεχος και κάθε εργαζόμενος που δεν απειλεί την ζωή μας – την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και το περιβάλλον, αυτό σημαίνει περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργίας.

Σαράντα (40) χρόνια τώρα έχουμε άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα γιατί θεματοφύλακες είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια και αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Μπορεί όλα αυτά που φωνάζουμε να μην συγκινούν κάποια πληρωμένα αυτιά, γι’ αυτό έτσι απλά αυτοί που κάνουν πως δεν μας καταλαβαίνουν να ρωτήσουν την Energean γιατί προβάλει ως θετική ενέργεια το πλοίο ασφάλειας που έχει στην Σικελία και βοήθησε στην περισυλλογή μεταναστών, το αντίστοιχο που υπήρχε στον Πρίνο γιατί το σταμάτησε; Αυτό και μόνο αλλά και άλλα πολλά δείχνει το πως αντιλαμβάνεται η Energean την ασφάλεια στον Πρίνο γιατί κάποιοι πρόθυμοι θέλουν να της επιτρέπεται, εμείς όμως ποτέ.

Όλα αυτά τα φωνάζουμε μήνες αλλά άλλοι σιωπούν, άλλοι υπερθεματίζουν και άλλοι αντιστέκονται, δεν φτάσαμε κυριολεκτικά στο παρά πέντε την προηγούμενη εβδομάδα σε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση με τις ισχυρές, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χωρίς σπουδαίο λόγο.

Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας, το περιβάλλον, την οικονομική δύναμη της πόλης, δεν θα τα αφήσουμε όλα αυτά στην τύχη. Έχουμε ορκιστεί ότι όλοι μαζί θα τα υπερασπιστούμε με ότι χρειαστεί. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν όσο δυνατός και να παρουσιάζεται, όσο ύπουλα και αν φέρεται γιατί μας πνίγει το δίκιο, γιατί έχουμε προσφέρει κυριολεκτικά όλη την ζωή μας γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε έτσι την όλη κατάσταση.

Ούτε βήμα πίσω στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια, αξίες αδιαπραγμάτευτες!

Καταγγέλλει την επίθεση η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την επέμβαση με ανακοίνωσή της, ενώ τονίζει ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις και γαντζωμένοι σε έναν πύργο υψηλής επικινδυνότητας.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΓΣΕΕ: «Μια ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KAVALA OIL στην Καβάλα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις και γαντζωμένοι σε έναν πύργο υψηλής επικινδυνότητας.

H ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL, οι οποίοι μαζί με το Σωματείο τους δίνουν εδώ και καιρό τον δικό τους αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες και αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας Energean. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s