ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»

Η επέλαση της ακραίας κακοκαιρίας «Ελπίδα» με έντονες χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να απευθύνουμε και αυτή τη φορά έκκληση σε αρμόδιους φορείς, κεντρικό κράτος, περιφέρειες, δήμους, τοπικές εκκλησίες να λάβουν μέτρα επειγόντως, ανοίγοντας τις θερμαινόμενες δομές φιλοξενίας προκειμένου συμπατριώτες μας Ρομά, αλλά και άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας που ζουν κυριολεκτικά στην ύπαιθρο να μπορέσουν να βρουν καταφύγιο έστω και προσωρινά! Μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για τον επισιτισμό αυτών των ανθρώπων!

Απευθύνουμε έκκληση και στα τοπικά παράρτημα Ρομά με τους υπεύθυνους διαμεσολαβητές καθώς και τους τοπικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες μέλη της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ να επιδείξουν ιδιαίτερη κινητικότητα επισκεπτόμενοι τους καταυλισμούς, αναδεικνύοντας τις ανάγκες τους σε τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα και να προωθήσουν τα σχετικά αιτήματα στις τοπικές αρχές.

Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε κανένα συμπολίτη μας στη δυστυχία και στην εξαθλίωση, στις λάσπες και στα χιόνια.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6940081632 και 6908090687 (γραφείο ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Μέγαρο Ερμής, Πανεπιστημίου 56, 1ος όροφος Αθήνα 10678) για περιστατικά έκτακτης ανάγκης και για παροχή πληροφόρησης, στήριξης και ενημέρωσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s