«Ανοιχτά σχολεία δίχως τρανσφοβία, θέλουμε τρανς άτομα στα διπλανά θρανία!»

clothes have no gender" Poster by skinnymister | Redbubble

Ανακοίνωση της λοατκια+ συλλογικότητας Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride σχετικά με το τρανσφοβικό περιστατικό από καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου και τη μαζική αντίδραση και αλληλέγγυα στάση των μαθητ(ρι)ών

Για να σταματήσουν τα φαινόμενα εξευτελισμού και διαπόμπευσης των λοατκια+ μαθητών, δεν αρκεί το υπουργείο να διεξαγάγει απλά μια «έρευνα για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου». Χρειάζεται συγκεκριμένη νομοθεσία απαγόρευσης της τρανσφοβικής, ομοφοβικής και γενικά σεξιστικής και ρατσιστικής ρητορικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι σεξιστικές αναφορές από τα σχολικά βιβλία και να εισαχθεί η αντισεξιστική σεξουαλική αγωγή υποχρεωτικά σε όλες τις βαθμίδες από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, σε συνεργασία με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει επίπληξη στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και να δηλωθεί ρητά σε ανώτατο επίπεδο πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο με όποιο ρούχο αισθάνονται ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητά τους. Χωρίς τα περιοριστικά -για κάποια πλάσματα- κουτάκια του έμφυλου δίπολου και των τρόπων με τα οποία αυτό εκφράζεται στερεοτυπικά. Εν έτει 2022 η συζήτηση στα σχολεία θα έπρεπε να είναι για την πληθώρα των φύλων και σεξουαλικών προσανατολισμών και όχι για την υποτιθέμενα φυσική αντιστοιχία συγκεκριμένων ρούχων σε συγκεκριμένο φύλο.

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s