Κάλεσμα σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 27/2, 11.30πμ

Κάλεσμα από τη λοατκια+ συλλογικότητα Sylvia Rivera για στήριξη της συγκέντρωσης στο νοσοκομείο Λοιμωδών:

«Τα λοατκια+ άτομα χρειαζόμαστε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς πολύ συχνά δεν έχουμε καλές σχέσεις με την οικογένειά μας για να μας στηρίξει οικονομικά όταν χρειαστούμε υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε διακρίσεις εις βάρος μας στην αγορά εργασίας, δηλαδή είναι πιο πιθανό να μη βρίσκουμε δουλειά και άρα να μην έχουμε τους πόρους που απαιτούνται για να καταφύγουμε στο ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Έχουμε κάθε συμφέρον από τυχόν επαναλειτουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, του νοσοκομείου Λοιμωδών. Γι’ αυτό θα είμαστε κι εμείς με τις σημαίες μας στη διαδήλωση μεθαύριο το πρωί. Και σας καλούμε να έρθετε και εσείς».

Ακολουθεί το κάλεσμα από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης:

«Βρισκόμαστε πλέον στο 5ο κύμα της πανδημίας . Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης μας είναι μη διαχειρίσιμη. Θρηνούμε κάθε εβδομάδα εκατόμβες νεκρών – 2700 θάνατοι μόνον τον Γενάρη που μας πέρασε – λόγω της εγκληματικής επιλογής της κυβέρνησης που πεισματικά εμμένει στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και της συνεχούς πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα, αδιαφορώντας για τις προσωπικές τραγωδίες που βιώνουμε καθημερινά εξαιτίας της ανεπάρκειας του ΕΣΥ.

Εξοντωμένοι γιατροί και νοσηλευτές, αναστολές υγειονομικών αντί για προσλήψεις, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα αντί για επίταξη, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και καταστολή αντί για δωρεάν τεστ για όλους, περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης για νοσοκομεία και Κ.Υγείας, ανυπαρξία ΠΦΥ και επιδημιολογικής επιτήρησης, στοχοποίηση και οικονομική εξόντωση κομματιών της κοινωνίας, συνθέτουν ένα σκηνικό δυστοπικό. Μόνο που δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση, πρόκειται για την καθημερινή μας ζωή. Κάποιοι πιστεύουν πως αυτή η ζωή μας αξίζει και προσπαθούν να πείσουν και την κοινωνία γι΄αυτό.

Εμείς τους απαντάμε πως δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές! Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή την καταστροφή.

Εδώ και τρεις μήνες το Κοινωνικό Ιατρείο αλληλεγγύης , κάτοικοι, συλλογικότητες και σωματεία της πόλης απαιτούμε να ανοίξει το νοσοκομείο Λοιμωδών με συνεχόμενες κινητοποιήσεις.

Το Νοσοκομείο αυτό -μαζί με το Παναγία και το στρατιωτικό νοσοκομείο 424- σταμάτησε τη λειτουργία του από το 2013 με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό αφού και στις μέρες της επόμενης κυβέρνησης δεν επαναλειτούργησε, παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Ζητάμε να ανοίξει τώρα. Στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Ο αγώνας αυτός μας χρειάζεται όλους!
Δεν σταματάμε!

Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης, συλλογικότητες και φορείς σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Λοιμωδών την Κυριακή 27/2, στις 11.30 το πρωί (αν επιτρέψει ο καιρός, θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την Καμάρα).

Δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο!
Λέμε όχι στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης! Για μας η ζωή αξίζει!»

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης
Φεβρουάριος 2022

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s