1η ανοιχτή πανελλαδική Συνέλευση για την προετοιμασία της φετινής πανελλαδικής ημέρας δράσης για τον λοατκι γάμο

Ανοιχτό κάλεσμα από το Δίκτυο Ισότητα στον Γάμο//Marriage Equality Greece προς λοατκια+, φεμινιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες

«Το Δίκτυό μας καλεί τις λοατκια+, φεμινιστικές και αντιρατσιστικές ομάδες/οργανώσεις/δικτυώσεις της Ελλάδας σε πανελλαδική ανοιχτή διαδικτυακή συνέλευση την Κυριακή 27/2 στις 7μμ με κύριο θέμα την έναρξη προετοιμασίας της φετινής πανελλαδικής ημέρας δράσης για τον λοατκι γάμο.

Παρόλο που ο ομόφυλος γάμος υπάρχει στην Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για την ισότητα των λοατκι, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα συντάξει ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Απέναντι σε προθέσεις εναρμόνισης με τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής κοινότητας, τα ακροδεξιά της ακροατήρια μέσα και έξω από το κόμμα δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια. Γνωστοί ακροδεξιοί δημοσίευσαν τον Σεπτέμβριο μια επιστολή με περίπου «150 υπογραφές προσωπικοτήτων» προς τον πρωθυπουργό, ανάγοντας την εναντίωσή τους στον ομόφυλο γάμο ως νο1 προτεραιότητα του χώρου τους. Η στάση της κυβέρνησης αποθρασύνει ομοφοβικούς, κυρίως νεολαίους, αλλά όχι μόνο, να επιτίθενται σε λοατκια+ δράσεις, όπως στην πορεία του 9oυ Thessaloniki Pride τον περασμένο Σεπτέμβρη και σε παρέμβαση τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης στην ίδια πόλη, αλλά και σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης της λοατκια+ κοινότητας ή ελεύθερης έκφρασης των λοατκια+ ατόμων όπως στο 1ο γυμνάσιο του Πανοράματος και στο Μουσικό Σχολείου Ιλίου.

Η συσπείρωση όλης της λοατκια+ κοινότητας, του φεμινιστικού και αντιρατσιστικού χώρου, αλλά και των σωματείων (ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών) είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τον στόχο μας, απέναντι στο στρατόπεδο του μίσους προς καθετί διαφορετικό. Συγκεκριμένα, διεκδικούμε τον λοατκι γάμο, πολιτικό και θρησκευτικό για όποιες θρησκείες και δόγματα τον τελούν, με πλήρη δικαιώματα γονεϊκότητας και για τους δύο συζύγους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην παιδοθεσία. Επειδή όμως γάμος χωρίς δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού δεν νοείται, απαιτούμε και την απλοποίηση των διαδικασιών αλλαγής εγγράφων των τράνς ατόμων, με μια δήλωση στο ληξιαρχείο, χωρίς δικαστικές ή ιατρικές προϋποθέσεις, αλλά και την αναγνώριση μη δυικών ταυτοτήτων φύλου. Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε να απαγορευτούν οι επεμβάσεις στα ίντερσεξ βρέφη και παιδιά, όπως και να ποινικοποιηθούν οι λεγόμενες θεραπείες μεταστροφής σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Περιμένουμε όσες/όσα/όσους περισσότερους εκπροσώπους συλλογικοτήτων στη διαδικτυακή μας συνέλευση, για να συνδιαμορφώσουμε με βάση το κείμενο αρχών του Δικτύου τα βήματά μας μέχρι την 17η Μάη, που έχει οριστεί από πέρσι ως πανελλαδική ημέρα δράσης για τον λοατκι γάμο. Επίσης, μπορούμε να μιλήσουμε και για τη συμμετοχή μας στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις πορείες που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις, όπως και στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Συζητήστε όλα τα παραπάνω στις συλλογικότητές σας και γράψτε μας στο ίνμποξ της σελίδας μας ή στο mail μας ποια συλλογικότητα εκπροσωπείτε, ώστε να σας δώσουμε το λινκ για τη διαδικτυακή συνέλευση.

συναγωνιστικά,

το πανελλαδικό Δίκτυο Συντονισμού για τον λοατκι γάμο

marriage.equality.greece@gmail.com

ΥΓ. Εδώ το κείμενο αρχών μας:

https://www.facebook.com/…/a.103253981…/152377906953584/ «

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s