«Ο σύντροφός μας Αλαίν Κριβίν πέθανε, οι αγώνες του συνεχίζονται»

ALAIN KRIVINE . HOMME POLITIQUE . LIGUE COMMUNISTE REVOLUTIONNAIRE . LCR . MORLAIX . FINISTERE . JUIN 1982 .

Ανακοίνωση του ΝΡΑ για τον θάνατο του Αλαίν Κριβίν

Ο σύντροφός μας Αλαίν Κριβίν μας άφησε σήμερα, στα 80 του χρόνια. Εμείς, οι σύντροφοι και συντρόφισσες του ΝΡΑ, συμμεριζόμαστε τον πόνο της οικογένειάς του, των οικείων του, και όλων αυτών που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στους αγώνες που έδωσε.

Για περισσότερα από 65 χρόνια, ο Αλαίν ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής, παρών σε όλους τους αγώνες ενάντια στις καταστροφικές επιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος, ενάντια στις ανισότητες, υπέρ της χειραφέτησης.

Διεγραμμένος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος της JCR, της LCR και μετά του ΝΡΑ, ηγετικό στέλεχος της 4ης Διεθνούς, ο Αλαίν δεν απαρνήθηκε ποτέ τη στράτευση της νιότης του. Στάθηκε, για γενιές ολόκληρες αγωνιστών και αγωνιστριών, πρότυπο σταθερότητας, ανεξάντλητη πηγή, παραδειγματικός σύντροφος.

Θυμόμαστε την αυταπάρνησή του, τη θέρμη του, το χιούμορ του. Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Αλαίν δεν υπέκυψε και δεν υποχώρησε στην πίεση του «Θα σου περάσει μεγαλώνοντας».

Τις επόμενες ημέρες, θα ενημερώσουμε για τα αφιερώματα που θα οργανωθούν, και θα επανέλθουμε πιο εκτενώς σχετικά με τη ζωή και τους αγώνες του Αλαίν.

Αντίο, μεγάλε, και σε ευχαριστούμε για όλα. Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Μοντρέιγ, 12 Μαρτίου 2022

Την ανακοίνωση του NPA την αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της ΟΚΔΕ – Σπάρτακος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s