Για μια Γη απαλλαγμένη από σκουπίδια // Δράση στον Δήμο Θερμαϊκού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Save your hood Thermaikou & Thessalonikis

ΥΠΕΡΔΑΣΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Καθαρίζοντας 10 χλμ στο δήμο Θερμαϊκού

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 Διεθνής ημέρα Γης

Διεθνής ημέρα Ευτυχίας-Παγκόσμια ημέρα Αφήγησης

Διαλέξαμε αυτή την ημέρα να σας αφηγηθούμε το όνειρό μας για τη Γη απαλλαγμένη από τα σκουπίδια μας. Για το πώς θα  κατορθώσουμε να επιστρέψει η ευτυχία στην καθημερινότητά μας.

Εδώ και 15 μήνες  οι εθελοντές της ομάδας save your hood Thermaikou & Thessalonikis, έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, υγροτόπους, ρέματα, παράνομες  χωματερές, πάρκα, δρόμους και πλατείες και έχουμε συλλέξει περισσότερα από 800.000 λίτρα σκουπιδιών, που μεταφράζεται σε χιλιάδες σακούλες απορρίμματα και ογκώδη.

Ήρθε η σειρά μιας περιοχής, να καθαρίσει από τα σκουπίδια που βρίσκονται σε όλη την έκταση του δρόμου που ενώνει τη Νέα Μηχανιώνα με την Επανομή μήκους 7,5 χλμ και του καθέτου δρόμου μήκους 3 χλμ που οδηγεί στο  κόσμημα της περιοχής μας, το Κτήμα Γεροβασιλείου, ως την είσοδο της Επανομής.

 Συμπαραστάτες μας η αντιδημαρχία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, το Κτήμα Γεροβασιλείου και η οργάνωση ΕΝΑΛΕΙΑ που θα διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.00  π.μ. μαζευόμαστε στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας και στο χώρο στάθμευσης  στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Με λεωφορείο μεταφερόμαστε σε προκαθορισμένα σημεία δράσης και στη 13:00 θα μας περισυλλέξει για επιστροφή στην αφετηρία.

Οχήματα του κτήματος Γεροβασιλείου θα αναλάβουν την μεταφορά των σκουπιδιών στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας, όπου θα υπάρχει κάδος της ΕΝΑΛΕΙΑ.

Μοναδική μέριμνα των εθελοντών μας, να έχουν γάντια εργασίας για να εργαστούν με ασφάλεια. (Δυστυχώς δεν έχουμε πόρους να τα χορηγήσουμε εμείς, παρά μόνο σακούλες χορηγία των My Market)

Πέρα από τον καθαρισμό, στόχος μας είναι η επαφή μας με συμπολίτες μας που θα συμπορευτούν μαζί μας ως εθελοντές για να αναλάβουμε την εκπαίδευση των κατοίκων για το επόμενο βήμα στη διαχείριση των συσκευασιών και την ενίσχυση της προσπάθειας για κυκλική οικονομία. Περιορισμό δηλαδή των παραγόμενων σκουπιδιών, την επανάχρηση αντικειμένων και τέλος την ανακύκλωση.

Η  Γη μας έχει ανάγκη να ξαλαφρώσει από το βάρος των σκουπιδιών μας, με την ελπίδα μια μέρα να επιστρέψει η ευτυχία, μέσα από μια άλλη στάση ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο πολίτη και όχι καταναλωτή.

Εκ μέρους των εθελοντών

Ο συντονιστής  της δράσης

Βαγγέλης Μίχος

ΜΠΣ Αγγελοχωρίου και διαχειριστής στο Σπίτι Του Φύλακα  Της Αλυκής

emichos21@gmail.com  κινητό  6932571413

https://www.facebook.com/saveyourhood.gr

https://www.facebook.com/groups/5008465449187291

https://www.facebook.com/groups/241270837442892https://www.facebook.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s