ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΟΕΝΓΕ για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου 

ΑΠΟΦΑΣΗ 11ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΕΝΓΕ

Με ανακοίνωσή μας την 1η Οκτωβρίου 2018 καταγγείλαμε την προσπάθεια συγκάλυψης από την ελληνική αστυνομία των συνθηκών της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Στην ίδια ανακοίνωση καταγγείλαμε τη συνήθη μεταχείριση της ελληνικής αστυνομίας απέναντι σε όσους ξεφεύγουν από το πρότυπο του «ευυπόληπτου» πολίτη: στους τοξικοεξαρτημένους, στους οροθετικούς ασθενείς, η ελληνική αστυνομία επιφυλάσσει ρατσιστική μεταχείριση.

Παρεστήκαμε ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, θέλοντας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης.

H δίκη αυτή έχει ένα πολλαπλά παιδαγωγικό χαρακτήρα για την ελληνική κοινωνία. Επιβάλλεται να μη συνηθίσουμε ότι μπορεί να ξυλοκοπείται έως θανάτου ένας νέος άνθρωπος στο κέντρο της πόλης. Επιβάλλεται να μην αποδεχτούμε ότι η αστυνομία θα τον αντιμετωπίζει ως θύτη κι όχι ως θύμα. Αυτό δεν γίνεται να το δεχθούμε. Ούτε να ανεχτούμε άλλο ένα συμβάν αστυνομικής βίας το οποίο θα μείνει ατιμώρητο.

Μόνο η καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου θα στείλει το μήνυμα ότι δεν αντέχουμε, δεν ανεχόμαστε αυτό το έγκλημα επειδή το πρόσωπο κάποιου συμπυκνώνει ιδιότητες που κάποιοι άλλοι αποστρέφονται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί παλεύουμε για τη ζωή, υπερασπιζόμαστε τη ζωή και όχι τον θάνατο.

Ζητούμε την απονομή δικαιοσύνης, την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και την επιβολή αντίστοιχης ποινής.

ΤΟ 11ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

*Το σκιτσάκι από τη Ζακλίν Πολενάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s