Πολύχρωμο/Φεμινιστικό μπλοκ στην πρωτομαγιάτικη εργατική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα της λοατκια+ συλλογικότητας Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride για παρέμβαση στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη.

1η Μάη, 11πμ, Καμάρα

Έχουμε πολλούς λόγους να κατέβουμε στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Γιατί τα λοατκια+ άτομα δεχόμαστε διακρίσεις όταν ψάχνουμε για δουλειά, όταν η λοατκια+ ταυτότητά μας είναι γνωστή ή εμφανής (με βάση τα ομοφοβικά στερεότυπα). Γιατί συχνά μας απολύουν, όταν μάθουν ότι είμαστε λοατκια+. Γιατί δεχόμαστε ομοφοβικά/τρανσφοβικά σχόλια στη δουλειά μας.

Γιατί όσες είμαστε γυναίκες, είμαστε πολλές φορές εκτεθειμένες στην εργοδοτική αυθαιρεσία, επειδή έχουμε μικρά παιδιά, είμαστε έγγυες ή απλά παντρευτήκαμε. Γιατί μας θεωρούν λιγότερο ικανές και μόνο λόγω του φύλου μας. Γιατί τα αφεντικά και οι διάφοροι «υπεύθυνοι» μάς παρενοχλούν λεκτικά ή/και σωματικά.

Γιατί θέλουμε να δηλώσουμε την υπερήφανη παρουσία μας στους δρόμους της πόλης ως λοατκια+ ή/και γυναίκες!

Γιατί η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά είναι μόλις λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ/της Zackie. Nα φωνάξουμε πως οποιαδήποτε απόφαση που δε θα τον/τη δικαιώνει θα μας βρεi οργισμένες, οργισμένα και οργισμένους απέναντι στο σύστημα που πιέζει να πέσουν οι δολοφόνοι στα μαλακά.

Γιατί τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ. Γιατί τα λοατκια+ άτομα και οι γυναίκες πληττόμαστε ιδιαίτερα από το κλίμα μιλιταρισμού, καθώς η ύπαρξή μας μπαίνει σε κίνδυνο λόγω των μαζικών βιασμών, αλλά και του εγκλωβισμού μας στο ακραία ομοφοβικό και τρανσφοβικό στρατιωτικό περιβάλλον της πολεμικής περιόδου. Διαδηλώνουμε και για τις τρανς αδερφές μας στην Ουκρανία, που δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα ως πρόσφυγες, επειδή εκλαμβάνονται από το ουκρανικό κράτος ως «άνδρες που πρέπει να υπερασπιστούν την πατρίδα». Στεκόμαστε επίσης στο πλευρό των λοατκια+ αδερφών μας στη Ρωσία που υφίστανται απροκάλυπτη ομοφοβία και τρανσφοβία τόσο από το καθεστώς Πούτιν όσο και από την κρατική ορθόδοξη Εκκλησία. Διαδηλώνουμε για κάθε λοατκια+ άτομο που υφίσταται βία και καταπίεση, επειδή υπάρχει πόλεμος ή μιλιταριστικό κοινωνικό κλίμα στην πόλη στην οποία ζει.

Διαδηλώνουμε, τέλος, για την ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας, τόσο εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία όσο και εξαιτίας των παράλογων εξοπλισμών της χώρας μας με Ραφάλ, φρεγάτες κλπ λόγω του αντιτουρκισμού της ελληνικής αστικής τάξης.

1 Μαΐου 2022, 11.00πμ, Συγκέντρωση στην Καμάρα και Πορεία

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s