Το σύστημα γεννά πολέμους, εμείς γεννάμε αγώνες // Κεντρική εκδήλωση στο 6ο αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride

Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός και γεννά όλεθρο, βία και πολέμους.
Είναι αυτό το ίδιο το σύστημα που γεννά και αναπαράγει τα τέρατα του σεξισμού, της ομο/τρανσφοβίας, του φασισμού, της ωμής αστυνομικής καταστολής πάνω στα σώματα όσων αντιστέκονται. Είναι το ίδιο το σύστημα που γεννά και διαμορφώνει την κυρίαρχη συνείδηση στους κάθε λογής κυρ-Παντελήδες, που δίνει άλλοθι και δείχνει ανοχή στους βιαστές –ειδικά στους γόνους ‘ευυπόληπτων’ και πλούσιων οικογενειών, που ορθώνει τείχη για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους ανάμεσά μας, που χαράζει σύνορα και δολοφονεί προσφυγ(ισσ)ες. Είναι οι αστικές κυβερνήσεις, που με τις ταξικές πολιτικές τους, υπηρετούν πρόθυμα τα συμφέροντα των πλούσιων και ισχυρών αυτού του κόσμου, συντηρούν την αδικία και την εκμετάλλευση, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να διασπάσουν την ενότητα των καταπιεσμένων με τα τεχνητά φράγματα της φυλετικής καταγωγής, της θρησκείας, της σεξουαλικότητας.
Απέναντί του στεκόμαστε όλες, όλα και όλοι εμείς και γεννάμε καθημερινά αντιστάσεις.

Στην κεντρική εκδήλωση του REclaim Pride συζητάμε για τις μικρές και μεγαλύτερες συλλογικές νίκες που πετυχαίνουμε στην προσπάθειά μας για έναν πολύχρωμο κόσμο χωρίς βία, χωρίς ομο/τρανσφοβία και σεξισμό. Για έναν πολύχρωμο κόσμο όπου θα μπορούμε να αναπνέουμε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα χωρίς αποκλεισμούς και στιγματισμό. Χωρίς καταστολή, ρατσισμό και περιθώριο. Χωρίς φτώχεια και πολέμους.

Κεντρική Εκδήλωση από τις συλλογικότητες:
-Αριστερή Ενότητα
-Μαχητικές και Ελεύθερες
-ομάδα Sylvia Rivera -για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σάββατο 21 Μαΐου
19:00, Πολυτεχνείο ΑΠΘ
(επί της Εγνατίας, απέναντι από το Παλαί ντε Σπορ)»

*Εδώ το event της κεντρικής εκδήλωσης

**Εδώ μπορείτε να δείτε το κεντρικό πολιτικό κείμενο, καθώς και αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων και εργαστηρίων του 6ου αυτο-οργανωμένου Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s