
Η εφημερίδα «Η Κόκκινη» συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των φοιτητ(ρι)ών και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους.
Η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στις πανεπιστημιακές σχολές.
Να παραιτηθεί ο πρύτανης του Α.Π.Θ.
Δημοσιεύουμε το κάλεσμα από τη συλλογικότητα ΦΥΛ.ΙΣ Auth – φοιτητική ένωση για το φύλο και την ισότητα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα στις χθεσινές συγκρούσεις στο Α.Π.Θ.
Σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιούνη, στις 10πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Κάλεσμα συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα
Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες ακραίων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εντός του χώρου του ΑΠΘ -το οποίο με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των Πρυτανικών αρχών έχει μετατραπεί σε Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Τα ματ και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κατακλύσει το πανεπιστήμιο, κάνοντας υπέρμετρη χρήση βίας, καταπνίγοντας τις κινητοποιήσεις των φοιτητών με χημικά και κρότου λάμψης. Ενώ έχουν στείλει ήδη ένα άτομο στο νοσοκομείο με ευθεία βολή κρότου λάμψης, το οποίο βρέθηκε αιμόφυρτο σε πανεπιστημιακό έδαφος με κάταγμα στην γνάθο και ράμματα στο πρόσωπο (μόλις 15 ημέρες αφότου το είχαν στείλει ξανά στο Ιπποκράτειο), συνεχίζουν να κακοποιούν και να στοχοποιούν φοιτητές, προχωρώντας σε τακτικές ελέγχου γύρω από το πανεπιστήμιο και σε συλλήψεις. Την ίδια στιγμή, έχουν μετατρέψει το πανεπιστήμιο σε χώρο τρομοκρατίας και καταστολής, σε έναν χώρο που κυριαρχεί η κρατική βία και που για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση μπαίνει τεθωρακισμένο όχημα εντός του χώρου του ασύλου. Όλα τα παραπάνω φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες από πολύ σκοτεινές στιγμές της ιστορίας και μας υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας προς ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο πρέπει να συνεχιστεί δυναμικά και συλλογικά.
Σήμερα, Πέμπτη 02/06, μετά τη μεγάλη φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε, είδαμε για ακόμη μια φορά σκηνές βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά φοιτητών, που μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την αναίτια σύλληψη δύο συμφοιτητών μας.
Ως ΦΥΛ.ΙΣ., έχουμε καταδικάσει επανειλημμένα παρόμοια περιστατικά και έχουμε τοποθετηθεί ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τη δράση της από την πρώτη στιγμή της σύστασή της. Έχουμε μιλήσει -και θα συνεχίσουμε- για την ανάγκη ύπαρξης ενός διαθεματικού συμπεριληπτικού αγώνα, απέναντι σε κάθε λογής καταπίεση και συστημική βία. Αύριο λοιπόν, Παρασκευή 03/06, καλούμε όλα τα άτομα και όλες τις συλλογικότητες σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 10:00 π.μ.
Δεν θα ανεχτούμε να μετατραπεί το πανεπιστήμιό μας σε χώρο τρομοκρατίας και κρατικής αυθαιρεσίας. Αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη κοινωνία, για να συνεχίσει το πανεπιστήμιο μας να αποτελεί έναν χώρο ζύμωσης ιδεών και πεποιθήσεων. Για να μπορούμε να πηγαίνουμε στις σχολές μας, χωρίς να φοβόμαστε.
Για έναν αγώνα κοινό,
Είμαστε εδώ,
Είμαστε μαζί,
Όλα αύριο 10:00 πμ. έξω από τα δικαστήρια.
Το πανεπιστήμιο δεν ανήκει στους μπάτσους. Ανήκει στα άτομα που φοιτούν σε αυτό.