Τι σημαίνει Αντίσταση; // Ένα σημείωμα για το -για ακόμη μια φορά απαγορευμένο- Istanbul Pride

Γράφει (τ)ο Άλεξ Βήσαλο Ράινερς

Τι σημαίνει Αντίσταση;

Το Pride στην Ιστανμπούλ απαγορεύτηκε για πρώτη φορά το 2015. Από τότε, και για 7 χρόνια, η ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητα της πόλης αρνείται να μην υπάρξει περήφανα στους δρόμους. Φωνάζοντας: «Το μέλλον είναι κουήρ. Είμαστε εδώ. Είμαστε κουήρ. Δεν πρόκειται να πάμε πουθενά«. Υψώνοντας τις πολύχρωμες σημαίες της μπροστά στους μπάτσους.

Και ίσως το πιο σημαντικό, φροντίζοντας ταυτόχρονα τα ίδια της τα μέλη. Με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για το πώς μπορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια να κατέβουν άτομα στην πορεία υπερηφάνειας. Με οδηγίες για τη διάχυσή τους μέσα στα στενά της πόλης, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη. Βγάζοντας φωτογραφίες με σημαίες και χαμόγελα με τα άτομα που μόλις βγήκαν από τα κρατητήρια.

Στο 30ο Istanbul Pride μετρήσαμε 373 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και αυτή του Bulent Kilic του ειδησεογραφικού πρακτορείου Agence France Presse. 373 συλλήψεις, που ξεκίνησαν ακόμα και πριν από την πορεία από καφέ τής γύρω περιοχής. 373 συλλήψεις ατόμων, που μετά την ανάκρισή τους στάλθηκαν στο νοσοκομείο πριν αφεθούν ελεύθερα. Δεν θέλουμε να μειώσουμε το βάρος αυτής της κατάστασης. Δεν μπορούμε, όμως, να αγνοήσουμε όσα τα συντρόφια από την Ιστανμπούλ μάς έχουν μάθει για την αντίσταση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s