1η Ανοιχτή Συνέλευση για αντιφασιστικό/αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Έχουμε μπει σε έναν ακόμη Σεπτέμβρη που μας υπενθυμίζει ότι μας οργίζει και μας πληγώνει. Πάνε πλέον 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και 4 χρόνια από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh από νοικοκυραίους, ακροδεξιούς, αστυνομικούς. Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και μόλις κάποιους μήνες από την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τους αστυνομικούς-δολοφόνους του Ζακ. Γνωρίζουμε πως ο αγώνας μας για δικαιοσύνη δεν έχει τελειώσει.

Δεν θεωρούμε πως μπορούμε να ταυτίσουμε τις δύο υποθέσεις. Δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε την κοινή τους βάση. Όχι όταν ο ένας από τους δολοφόνους της Zackie ήταν δηλωμένο ακροδεξιό στέλεχος. Όχι όταν η Χρυσή Αυγή έστειλε κλιμάκιο της στον τόπο της δολοφονίας φωνάζοντας το σύνθημα «πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι». Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως η δολοφονία του Ζακ τελέστηκε στο έδαφος του κοινωνικού κανιβαλισμού που τροφοδοτήθηκε από την Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν ξεκινάμε τις δράσεις του αντιφασιστικού- αντιπατριαρχικού Σεπτέμβρη με ανοιχτές συνελεύσεις προς άτομα και συλλογικότητες. Προετοιμάζουμε τις πορείες για τις δύο θλιβερές επετείους και οργανώνουμε τις μάχες μας ενάντια στον ναζισμό, την ακροδεξιά και την πατριαρχία.

Για τον Παύλο και για τη Ζάκι.

1η Ανοιχτή Συνέλευση την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7μμ στο Respiro Social Space for Freedom (Ολυμπιάδος με Ιουλιανού, πίσω από την εκκλησία της Λαοδηγήτριας), Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή Συνέλευση
για έναν αντιφασιστικό/αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s