Πολύχρωμο λοατκια+ και φεμινιστικό μπλοκ στην πορεία της ΔΕΘ

Σε μια καθημερινότητα όλο και πιο ασφυκτική για όλα μας, εργαζόμενα και άνεργα, μέσα σε εργασιακές συνθήκες-λάστιχο, μέσα στην επισφάλεια, στο άγχος και την αγωνία μας να φτάσουν τα λεφτά μας μέχρι το τέλος του μήνα, έχουμε αρχίσει να χάνουμε το μέτρημα πόσες αδερφές μας δολοφονήθηκαν φέτος, έχουμε δει να αθωώνονται οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ/της Ζάκι, να μπαίνει στο αρχείο η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, της επιζώσας ενός ομαδικού βιασμού από πλουσιόπαιδα, να κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος ο Λιγνάδης υπεύθυνος για βιασμούς ανήλικων παιδιών, να ανασυντάσσονται ξανά οι φασίστες και να χτυπάνε –οργανωμένα- σε σχολεία και στις πορείες του Pride.
Αυτό το Σάββατο στην πορεία της ΔΕΘ θα σταθούμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που με κάθε αφορμή στέλνει τα σιδερόφρακτα ΜΑΤ για να χτυπήσουν εργαζόμενους όταν απεργούν, κατοίκους στα Εξάρχεια, φοιτητά στα πανεπιστήμια.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που φράζει τις εισόδους των πανεπιστημίων, των κατεξοχήν χώρων ελεύθερης σκέψης, συζητήσεων και διεκδίκησης και τοποθετεί αστυνομικούς.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που εκκενώνει με τη βία καμπς και πνίγει στα χημικά εγκύους προσφύγισσες με μωρά στην αγκαλιά, που δολοφονεί παιδιά στον Έβρο, πνίγει μετανάστες στα θαλάσσια περάσματα του Αιγαίου, όταν δεν τους επαναπροωθεί.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που μπροστά σε δεκάδες γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει το παραμικρό, πέρα από το να προτρέπει γυναίκες και θηλυκότητες «να μιλάνε» – τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για αυτές και τα παιδιά τους.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στο στοιχειώδες δικαίωμα των λοατκια+ να ζουν με αξιοπρέπεια, χωρίς βία, στιγματισμό και περιθωριοποίηση, που δεν νομοθετεί τον ομόφυλο γάμο και την παιδοθεσία, που κόβει επιδόματα αναπήρων ή υποχρεώνει τα ανάπηρα άτομα να περνούν ξανά και ξανά από επιτροπές για να «επιβεβαιώσουν» την αναπηρία τους.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που υπόσχεται με θράσος σε εμάς, σε ανθρώπους δηλαδή άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους και κακοπληρωμένους, σε φτωχές, σε ανθρώπους στα όρια της επιβίωσης, που έχουμε υποστεί στο πετσί μας τις καταστροφικές πολιτικές τους, ότι θα ζήσουμε «έναν δύσκολο χειμώνα».
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που σπατάλησε πόρους για αγορά πανάκριβων πολεμικών εξοπλισμών, τη στιγμή που έχει αφήσει να καταρρεύσει το σύστημα δημόσιας υγείας και έχει εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια παιδεία.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί απολύτως για τις ανάγκες όσων την κατοικούν –ντόπιων και μεταναστριών- και δεν διστάζει, αν χρειαστεί για τα συμφέροντά της, να εμπλέξει την Ελλάδα σε έναν καταστροφικό πόλεμο.

Αυτό το Σάββατο κατεβαίνουμε στον δρόμο απέναντι σε μια κυβέρνηση, που δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 Σεπτέμβρη, 6μμ Καμάρα

Πολύχρωμο λοατκια+ και φεμινιστικό μπλοκ

Καλούν οι συλλογικότητες:

ΦΥΛΙΣ

Ομάδα Sylvia Rivera

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s