ΛΟΑΤΚΙΑ+ /Φεμινιστικό Μπλοκ στην πορεία του Πολυτεχνείου // Θεσσαλονίκη

Γυναίκες και λοατκια+ πλάσματα
για όλους τους αγώνες μας, που παραμένουν αδικαίωτοι

17η Νοέμβρη για εμάς θα πει ότι βγαίνουμε στον δρόμο διεκδικώντας:

Ελευθερία για όλα τα λοατκια+ άτομα, που ζούμε στριμωγμένα μέσα σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο στα πρότυπα μιας ασφυκτικής ετεροκανονικότητας. Μιας ετεροκανικότητας, στο πλαίσιο της οποίας μας βιάζουν, μας κακοποιούν, μας δολοφονούν μόνο και μόνο γιατί τολμούμε να είμαστε τα εαυτά μας, οι εαυτές μας.
Ψωμί για όλα εμάς, που συχνά είμαστε άνεργα, επισφαλώς και κακοπληρωμένα εργαζόμενα, για όλες εμάς που είμαστε οι τελευταίες που θα προσληφθούν και οι πρώτες που θα απολυθούν, για όλες και όλα μας που μέσα σε μια πατριαρχικά δομημένη κοινωνία παλεύουμε με πολύ δυσμενέστερους όρους και σε πολύ χειρότερες συνθήκες για τα αυτονόητα.
Παιδεία, όταν γυναίκες, θηλυκότητες και λοατκια+ πλάσματα στα σχολεία και τις σχολές μας σχεδόν καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες/αντιμέτωπα με σεξιστικές, ομο/τρανσφοβικές συμπεριφορές, υποτίμηση και συχνά βία.
Μέχρι η ελευθερία, η μόρφωση, η υγεία και η εργασία να είναι κατοχυρωμένα και εξασφαλισμένα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους του λοατκια+ φάσματος, για όλες τις γυναίκες και θηλυκότητες, για τους μετανάστες και τις προσφύγισσες, για τις ρομά και τους ανάπηρους, θα συναντιόμαστε με όλα τα άλλα κινήματα, με όλα τα καταπιεσμένα αδέλφια μας στον δρόμο.
Κι αυτό είναι που μας δίνει τη μοναδική προοπτική απέναντι στην αυθαιρεσία, τη βία και την ωμή κρατική καταστολή.
Απέναντι στη διαχρονική προσπάθεια του κυβερνητικού κέντρου και ευρύτερα του συστήματος να ανατραπούν όλες οι κατακτήσεις του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης, εμείς τις υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως στο κλίμα ελευθερίας και αγώνων της μεταπολίτευσης είχαμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε περισσότερο ως λοατκια+ κίνημα και να φτάσουμε σήμερα να διεκδικούμε όλο και πιο πολλά δικαιώματα, με στόχο την ισότητα!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ζει πάντα μέσα από τους αγώνες όλων των κινημάτων.

Στηρίζουμε το λοατκια+ και φεμινιστικό μπλοκ στην είσοδο του Πολυτεχνείου (οδός Εγνατίας, απέναντι από το Παλαί ντε Σπορ), την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 5μμ στη Θεσσαλονίκη

Εδώ το event για τη συγκέντρωση

ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα – ΦΥΛ.ΙΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s