«Προστατέψτε τα παιδιά απ’ τους φασίστες. Όχι απ’ τις πολύχρωμες Drag queens, που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά» // Ανακοίνωση της Sylvia Rivera

Προστατέψτε τα παιδιά απ’ τους σεξιστές ομοφοβικούς φασίστες του σκότους, που τραμπουκίζουν, χτυπούν κι απειλούν! Όχι απ’ τις πολύχρωμες Drag queens, που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά!

Στο τέλος του χρόνου και μέσα στις γιορτές, η Θεσσαλονίκη σημαδεύτηκε από ακόμα μια οργανωμένη ομο/τρανσφοβική επίθεση ακροδεξιών και φασιστών ενάντια στην εκδήλωση Drag Xmas, στην οποία μια drag queen θα διάβαζε παραμύθια σε παιδιά.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΑΜΚΕ Thessaloniki Pride κι οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο κι όπως εξηγούσαν στο κάλεσμα τους:

«Σκοπός μας είναι μέσα από το παραμύθι να απαλλάξουμε τα παιδιά από τις απολιθωμένες αντιλήψεις που βομβαρδιζόμαστε ότι τα χρώματα και τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένο φύλο και να τα αφήσουμε να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους, χωρίς να γεμίζουν με ενοχές, γιατί προτιμούν το ένα ή το άλλο παιχνίδι.»

Επίσης οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο στην ανακοίνωση τους

«Γιατί να διαβάζουν drag queens παραμύθια σε παιδιά;» διευκρινίζουν ότι είναι εκδηλώσεις ανοιχτές, συμπεριληπτικές και περιεκτικές σ’ οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων με στόχο την αποδοχή και την ελεύθερη έκφραση της διαφορετικότητας πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολύχρωμη εκδήλωση, που στόχο της είχε την αποδοχή και την αγάπη σ’ όλα τα παιδιά ανεξάρτητα απ’ την διαφορετικότητα τους, εξαπολύθηκε ένα κατάμαυρο σκοταδιστικό ομοφοβικό κύμα αντίδρασης απ’ την ακροδεξιά και τους φασίστες ενάντια στους διοργανωτές και τον χώρο στον οποίο θα γίνονταν η εκδήλωση στην Καλαμαριά.

Με βρισιές κι απειλές, αλλά και μ’ ομοφοβικά συνθήματα έξω απ’ τον χώρο, έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο ποια είναι η πραγματική απειλή για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Οι φασίστες του Ιερού λόχου μάλιστα κάλεσαν και σε συγκέντρωση στην Καλαμαριά ενάντια στην εκδήλωση.

Παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος έλειπε απ’ την πόλη, το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και καλέστηκε αντιφασιστική συνέλευση για να σταματήσουμε ακόμα μια φορά τους φασίστες απ’ το να διαδίδουν το μίσος τους στους δρόμους, όπως έχει γίνει ξανά στην Καλαμαριά το 2019, όταν χιλιάδες αντιφασίστ(ρι)ες ακύρωσαν το Makedonian Pride, που ήθελε να διοργανώσει ο Ιερός λόχος.

Ωστόσο, για να προστατευτούν τα παιδιά κι οι οικογένειες απ’ τις απειλές, αλλά και λόγω της αυξημένης συμμετοχής στην εκδήλωση, εξαιτίας της δημοσιότητας που αυτή εξέλαβε, οι διοργανωτές αποφάσισαν να την μεταφέρουν σε μεγαλύτερο χώρο στην Άνω Πόλη. Όπου έγινε κανονικά με μεγάλη επιτυχία και δημοσιογραφική κάλυψη από πολλά μέσα.

Οι εικόνες κατά την ανάγνωση του παραμυθιού «Η drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» απ’ τη drag queen RawBee Candles με φόντο την πολύχρωμη σημαία του ουράνιου τόξου μπροστά σε μια γεμάτη αίθουσα με παιδιά και γονείς, είναι αδιάψευστη μάρτυρας του πόσο φιλική εκδήλωση για τα παιδιά ήταν αυτή.

Απ’ τη μια χρώματα και παιδικά παραμύθια κι απ’ την άλλη το μαύρο σκότος και τα ομοφοβικά συνθήματα μίσους των φασιστών της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ, που εμφανίστηκαν μερικές μέρες μετά στον χώρο, που έγινε η εκδήλωση στην Άνω Πόλη. Μια χούφτα μαυροφορεμένων ναζί με καπνογόνα και κουκούλες full face, όπως αυτές που φορούσαν οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι στην Κατοχή, βρίζοντας κι απειλώντας, πήγαν να τραμπουκίσουν όσους βρίσκονταν εκεί.

Τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις στην πόλη μας δεν είναι μεμονωμένες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε επιθέσεις από μικρές ομάδες ακροδεξιών ενάντια στις μεγάλες πορείες του Thessaloniki Pride, ενώ τον Μάη του 2018 είχαμε τον άγριο προπηλακισμό του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη από εξαγριωμένους φασίστες την ημέρα που γίνονταν το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές και φοιτήτριες σε σχολεία στην Σταυρούπολη τον Σεπτέμβρη του 2021.

Από την Σταυρούπολη, όμως, παίρνουμε μια απάντηση για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος απέναντι στην φασιστική απειλή.

Όπου κι έγινε μια απ’ τις πιο μαζικές αντιφασιστικές πορείες των τελευταίων ετών κι ένα μεγάλο ποτάμι χιλιάδων αντιφασιστ(ρι)ών διαδηλωτ(ρι)ών πλημμύρισε τους δρόμους των δυτικών συνοικιών! Καθώς εκεί ενώθηκαν οι σύλλογοι των φοιτητ(ρι)ών, μαθητ(ρι)ες κι εργαζόμενες, μαζί με συλλογικότητες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, όπως ο Αντιφασιστικός – Αντιπατριαρχικός Σεπτέμβρης, ενώ καλούσε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών συλλογικοτήτων απ’το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι έστειλαν τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους!

Θεωρούμε ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει ν’ απαντήσουμε και σ’ αυτές τις ομοφοβικές επιθέσεις των φασιστών. Με ενωτική διάθεση το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα μαζί με φοιτητικούς συλλόγους κι εργατικά σωματεία, φεμινιστικές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις πρέπει να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην φασιστική απειλή.

Για να φωνάξουμε όλ@ μαζί:

Τρανς και μετανάστριες σ’ όλες τις γειτονιές, το πρόβλημα είστε εσείς, ναζί και σεξιστές!

Κίνδυνος δεν είναι οι drag queen, είναι οι τρανσφοβικοί κι οι σκοταδιστές!

Ούτε στην Άνω πόλη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Για κάθε φασίστα κι ομοφοβικό, υπάρχει μία θέση στο Θερμαϊκό!

(Και για τους κακοπροαίρετους, που μπορεί να πουν ότι μ’ αυτά τα συνθήματα εμείς είμαστε που υποκινούμε τη βία, έχουμε να πούμε ότι αυτή είναι η μόνη αυτοάμυνα κι η αντίστασή μας, απέναντι στην απειλή της φασιστικής βίας, που μας απειλεί όλ@, είτε είμαστε γκέι, τρανς, λεσβίες, φεμινίστριες, ρομά, εβραίοι, μετανάστ(ρι)ες, συνδικαλίστ(ρι)ες, αριστερές κι αναρχικοί και γενικά οτιδήποτε οι φασίστες θεωρούν ως αντεθνικό στοιχείο.

Ακριβώς, όπως έκαναν κι οι αγωνιστ(ρι)ες που αντιστάθηκαν ενάντια στον φασισμό και τσάκισαν τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους)

ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

ΥΓ: Δυστυχώς μ’ αφορμή αυτήν την εκδήλωση, διατυπώθηκαν ομο/τρανσφοβικές απόψεις ακόμα κι απ’ άτομα του χώρου της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κατερίνα Λάσπα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Θα προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε και να τις ανατρέψουμε στα σχόλια, που ακολουθούν κάτω απ’ την ανάρτηση.

1. Η προσέλευση σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και κανείς δεν υποχρεώνει τα παιδιά και τους γονείς να συμμετέχουν σ’ αυτές αν δεν το επιθυμούν, σ’ αντίθεση μ’ άλλες πρακτικές, όπως η υποχρεωτική προσευχή κι ο εκκλησιασμός στα σχολεία ή η συμμετοχή μαθητών σε στρατιωτικού τύπου παρελάσεις, που παραβιάζουν τα δικαιώματα όσων δεν θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτές.

2. Γιατί θεωρείται επικίνδυνο για τα παιδιά και τον ψυχισμό τους, οι γονείς τους να συναινούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση, που μια drag queen διαβάζει παιδικά παραμύθια κι όχι το να τα προτρέπουν να παίζουν παιχνίδια με όπλα και σκληρή βία και να διαχωρίζουν τα παιχνίδια ανάλογα με το φύλο ή το να τα φανατίζουν για να υποστηρίζουν το έθνος, μια θρησκεία ή μια ομάδα και να μισούν ότι διαφέρει απ’ αυτά;

Γιατί είναι αποδεκτή η κατήχηση σε μια εθνικιστική ιδεολογία, οι έμφυλοι διαχωρισμοί και το μίσος για το διαφορετικό και γιατί να θεωρείται επικίνδυνο να διδάσκουμε την κατανόηση, την άρση των έμφυλων διαχωρισμών και την αποδοχή για τους ανθρώπους που διαφέρουν από μας..;

3. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σ’ ειδικούς χώρους με την επίβλεψη και την εποπτεία ειδικών παιδαγωγών, ώστε τα κείμενα που διαβάζονται να είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών σ’ ένα -όσο το δυνατό πιο- ασφαλές περιβάλλον για αυτά.

Σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει ότι οι drag queens είναι μια ειδική κατηγορία ατόμων, που είναι γενικά επικίνδυνες για τα παιδιά.

Η παιδική κακοποίηση είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν πρέπει ν’ αφήσουμε την χρησιμοποίηση κι εργαλειοποίησή του απ’ την ακροδεξιά για να στοχοποιηθεί και να περιθωριοποιηθεί μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ως «δημόσιος κίνδυνος».

Πρόσφατα έχουν έρθει στη δημοσιότητα υποθέσεις καταγγελιών κακοποίησης για ανθρώπους σε ιδρύματα και δομές «υπεράνω κάθε υποψίας», που υποτίθεται ότι παρέχουν κοινωφελές και «θεάρεστο» έργο.

Επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι οι κακοποιητές δεν είναι μια ράτσα ειδική, μπορεί να ‘ναι οι συγγενείς, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι παπάδες ή κι οι αστυνομικοί ακόμα, αυτοί που ευθύνονται για την κακοποίηση μικρών παιδιών…

Και συνήθως όσοι δηλώνουν ως ιδιαίτερα ευαίσθητοι για την προστασία των παιδιών απ’ την κακοποίηση, είναι οι ίδιοι που αδιαφορούν για τη στήριξη δημόσιων δομών κοινωνικής πρόνοιας κι υποστήριξης παιδιών, που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν υποστεί κακοποίηση. Πόσο μάλλον αν τα παιδιά δεν είναι «ελληνόπουλα», αλλά παιδιά ρομά ή μεταναστριών. Αλλά αυτά είναι μάλλον παιδιά «ενός κατώτερου θεού»…

4. Παρά την αηδία και την απέχθειά τους για τις drag queens, όλοι οι ακροδεξιοί κι ομο/τρανσφοβικοί στην Ελλάδα προβάλουν με μανία τις δηλώσεις μιας άγνωστης drag queen, με τ’ όνομα Kitty Demure, που επιτίθεται στις drag queens και στους γονείς, που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Κι έτσι είδαμε το βίντεο της να προβάλλεται σε πολλά -κυρίως ακροδεξιά- μέσα στην Ελλάδα, ακόμα και σε κάποια που θεωρούνται προοδευτικά, όπως αυτό: https://www.koutipandoras.gr/…/drag-queen-thetei-se…/

Ποια όμως είναι η Kitty Demure; Είναι η drag περσόνα ενός ακροδεξιού οπαδού του Τραμπ:

https://www.facebook.com/…/pb…/233605328113950/, που εμφανίζεται στο ακροδεξιό FOX News για να υποστηρίξει την ακροδεξιά ομο/τρανσφοβική οργάνωση Gays Against Groomers.

Οι Gays Against Groomers κάλεσαν μάλιστα σε μια συγκέντρωση ενάντια σ’ ένα ΛΟΑΤΚΙ+ στέκι στη Φλόριντα, μαζί μ’ άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, που συνδέονται με τον υπερσυντηρητικό κυβερνήτη Ron DeSantis:

https://www.advocate.com/…/gays-against-groomers…

Περισσότερα για τις ομο/τρανσφοβικές θεωρίες συνωμοσίας τους μπορείτε να δείτε εδώ:

https://en.wikipedia.org/…/LGBT_grooming_conspiracy_theory

5. Τέτοιου είδους επιθέσεις από ακροδεξιούς σ’ εκδηλώσεις με drag queen δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο, αλλά παρατηρούνται διεθνώς κι ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Όπου, ειδικά μετά τα γεγονότα της 6ης Γενάρη 2021 στον Λευκό Οίκο, τέτοιες εκδηλώσεις δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιές ομάδες.

Μάλιστα έχουν καταγραφεί πάνω 120 επιθέσεις ενάντια σε drag show στις ΗΠΑ μέσα στο 2022.

https://en.m.wikipedia.org/…/2022_drag_performance…

Σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε εικόνες ακροδεξιών ταγμάτων με παραλλαγές κι αυτόματα όπλα, που απειλούν τέτοιες εκδηλώσεις..!

Ενώ πολύ πρόσφατα είχαμε αντίστοιχες αντιδράσεις και στο Λονδίνο στην Αγγλία..!

https://www.ladylike.gr/…/i-gkaleri-tate-kalese-mia…

Προφανώς υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από ακροδεξιά δίκτυα σε πολλές χώρες να στοχοποιεί και να επιτίθεται σε τέτοιες εκδηλώσεις, που βλέπουμε ν’ ακολουθεί κι η εγχώρια ακροδεξιά.

6. Όσο για το αν οι Drag queens είναι ακατάλληλες κι επικίνδυνες για παιδιά, ν’ αναφέρουμε απλά ότι το drag show είναι μια μορφή τέχνης, που μπορεί ν’ απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες και πολλές φορές υπάρχει και στα πιο δημοφιλή mainstream ψυχαγωγικά σόου. Αναφέρουμε ενδεικτικά την Κοντσίτα, που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2014, τη Λόλα που κέρδισε στον τελικό του J2Us πρόσφατα, ενώ κι ο πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης Τάκης Ζαχαράτος έγινε γνωστός για τις μιμήσεις γυναικών στα σόου του, που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως drag show.

Επομένως οι drag queen δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ τις άλλες καλλιτέχνιδες, που τραγουδούν και χορεύουν για ψυχαγωγία, εκτός απ’ την ομο/τρανσφοβία που αντιμετωπίζουν από ακροδεξιούς και συντηρητικούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s