ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ // Ανακοίνωση της λοατκια+ ομάδας Sylvia Rivera // #defendΒΙΟΜΕ

|| Χωρίς εργάτ(ρι)ες γρανάζι δε γυρνά ||

Πριν μια βδομάδα πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι το οικόπεδο, πάνω στο οποίο βρίσκεται το -κατειλημμένο από τους εργαζόμενούς του- εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, εκπλειστηριάστηκε ηλεκτρονικά και αγοράστηκε από ένα κερδοσκοπικό fund έναντι πολύ μικρού τιμήματος.

Το κεφάλαιο, συνεπές στην ίδια την άπληστη φύση του, δε διστάζει να καταβροχθίσει όχι μόνο τα σπίτια των ανθρώπων πετώντας τους στον δρόμο, αλλά και έναν εργατικό χώρο, στον οποίο εδώ και μια δεκαετία συναντήθηκαν πολλά κινήματα αντίστασης. Ήρθε η ώρα να υψωθεί ένα τείχος αλληλεγγύης σε αυτή την απληστία. Να γίνει ξεκάθαρο ότι ο χώρος της ΒΙΟΜΕ ανήκει σε αυτούς που τον δουλεύουν και σε όσους ανθρώπους σταθήκαμε πλάι στον αγώνα τους.

Η ΒΙΟΜΕ για εμάς, για το λοατκια+ κίνημα, δεν είναι «απλώς» ένας εργατικός χώρος, που τον κατέλαβαν οι εργαζόμενοί του και τον διαχειρίζονται οι ίδιοι/οι ίδιες.

Είναι το εργοστάσιο, που λίγα μέτρα μετά την είσοδό του φιλοξενεί το συγκινητικό γκράφιτι με τον Ζακ. Τον Ζακ, τον δολοφονημένο από μπάτσους, αφεντικά και νοικοκυραίους. Για τον οποίο ακόμα ζητάμε δικαίωση.

Είναι το εργοστάσιο, του οποίου οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν να στηρίξουν το αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride στήνοντας το τραπεζάκι με τα προϊόντα τους δίπλα στα άλλα πολύχρωμα stand.

Είναι το εργοστάσιο, στους χώρους του οποίου νιώθουμε ασφάλεια είτε να ανεβούμε στη σκηνή ως drag performers είτε να παρακολουθήσουμε ένα drag show.

Είναι το εργοστάσιο, στο οποίο cis και τρανς εργάτ(ρι)ες δουλεύουν δίπλα-δίπλα δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει χώροι δουλειάς απαλλαγμένοι από ομο/τρανσφοβία.

Είναι το εργοστάσιο, στο οποίο η κάθε μέρα ξεκινά με συνέλευση των εργαζομένων για να συζητήσουν τι θα παραχθεί και σε τι ποσότητα μαζί με άλλα πολιτικά και κινηματικά γεγονότα της ατζέντας.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δεν θα δώσουν μόνοι τους τον αγώνα για να σώσουν αυτό που με τόσο κόπο έχτισαν στην πόλη. Ένα υπόδειγμα αυτοοργάνωσης των εργαζόμενων στον χώρο δουλειάς τους. Ένα υπόδειγμα αντίστασης στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Στεκόμαστε δίπλα τους. Μαζί με όλα τα κινήματα της πόλης, που αντιλαμβάνονται την αξία του εγχειρήματος αυτού. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δικός μας αγώνας.

Στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στην πορεία για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ.

Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

#defendBIOME

ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

*Εδώ το event για τη συγκέντρωση και πορεία του Σαββάτου:

https://www.facebook.com/events/578455160611550/?ref=newsfeed

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s