Χαρτιά για όλες τις μετανάστριες // Ελληνική ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν

Στις 2 Μάρτη στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η υπόθεση της Λάλε Άλατλι προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Η απόφαση θα εκδοθεί μετά από κάποιους μήνες.

Ο αγώνας για τη δικαίωση της συντρόφισσας Λάλε όσο και για τις/ τους χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες στην Ελλάδα που απαιτούν το απολύτως δίκαιο δικαίωμά τους για πολιτογράφηση παραμένει.

Στον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή «Εντός Κάδρου», η οποία είναι αφιερωμένη στις δυσκολίες και τα εμπόδια που θέτει ο νόμος σε μετανάστ(ρι)ες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Μία από τις ιστορίες που παρουσιάζονται είναι και της συντρόφισσάς μας Λάλε.

https://www.ertflix.gr/vod/vod.251798-entos-kadrou-2?fbclid=IwAR1uMWHCfvuCfv2DFyMDZBwRiBkxW-zCFJurkLR_RxXALMIWdLvyF3CJxuk

Ζητούμε να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όσους ανθρώπους το επιθυμούν.

Ζητούμε να αλλάξει η παντελώς άδικη νομοθεσία που στερεί από χιλιάδες ανθρώπους που ζουν, εργάζονται, υπέχουν όλες τις υποχρεώσεις και πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, τη δυνατότητα να έχουν και όλα τα δικαιώματα ενός πολίτη, μιας πολίτιδας αυτού του κράτους.

Περισσότερα για την υπόθεση της Λάλε Άλατλι μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s