Αντιρατσιστικό – Aντιφασιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 18 Μάρτη, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Στα σύνορα, στις ράγες και στα νοσοκομεία

Κάθε μέρα κι άλλη μια κρατική δολοφονία

Αντιρατσιστικό – Aντιφασιστικό συλλαλητήριο

Σάββατο 18 Μάρτη, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Συμμετέχουμε και καλούμε στο Αντιρατσιστικό και Αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου ενάντια στην απάνθρωπη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης, που καθημερινά δολοφονεί, στα σύνορα, στις ράγες και στα νοσοκομεία.

Η εθνικιστική, ρατσιστική και βαθιά ταξική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ, που υψώνει φράχτες στον Έβρο και κάνει καθημερινά παράνομα pushback μεταναστ(ρι)ών στον Έβρο και τα νησιά, ευθύνεται για τους θανάτους χιλιάδων μεταναστ(ρι)ών απ’ τον Έβρο ως τα νερά του Αιγαίου και της Ιταλίας, καθώς απελπισμένοι άνθρωποι για ν’ αποφύγουν τις επαναπροωθήσεις του λιμενικού και της FRONTEX, αναγκάζονται να ταξιδέψουν μ’ αντίξοες κι επικίνδυνες συνθήκες και να επιλέξουν μακρινές και δύσκολες διαδρομές απ’ την Τουρκία ως την Ιταλία.

Αλλά κι εντός των συνόρων έχουμε επικίνδυνες καταδιώξεις της ΕΛΑΣ, που οδηγούν σε πολύνεκρα δυστυχήματα με θύματα μετανάστ(ρι)ες, όπως επίσης και στις εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά εφήβων Σαμπάνη και Φραγκούλη.

Μπροστά στα κέρδη τους, οι ζωές μας δεν έχουν καμιά αξία.

Το βλέπουμε εδώ και χρόνια με τους θανάτους μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα, το βλέπουμε με τις κρατικές δολοφονίες της ΕΛΑΣ απ’ τον Γρηγορόπουλο ως τον Φραγκούλη, το βλέπουμε με τις δεκάδες χιλιάδες θανάτους απ’ την πανδημία, λόγω των τραγικών ελλείψεων του συστήματος υγείας και τώρα βλέπουμε ακόμα ένα κρατικό έγκλημα στις ράγες των τρένων στα Τέμπη.

Η εθνικιστική, ρατσιστική και βαθιά ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που επιλέγει να ξοδεύει δεκάδες δισ. για εξοπλισμούς, για την αστυνομία και τη φύλαξη των συνόρων ενάντια στις μετανάστριες, να ξεπουλά και να ιδιωτικοποιεί δημόσια αγαθά κι υπηρεσίες, ενώ υποχρηματοδοτεί την παιδεία, την υγεία και τις δημόσιες μεταφορές, αδιαφορώντας για το κόστος στις ζωές μας, είναι αυτή που ευθύνεται για όλους αυτούς τους θανάτους…

Όλες αυτές οι κρατικές δολοφονίες δεν θα ξεχαστούν…

Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές,

εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

Αυτή η πολιτική η δολοφονική, μ’ ενότητα κι αγώνα μπορεί ν’ ανατραπεί!

Ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s