Λοατκι γάμος // Πανελλαδική διαδικτυακή συνέλευση

Πανελλαδική Διαδικτυακή Συνέλευση
ανοιχτή σε εκπροσώπους/μέλη λοατκια+, φεμινιστικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων

Η φετινή καμπάνια του Δικτύου Συντονισμού για την Ισότητα στον Γάμο και τη Γονεϊκότητα ξεκινά με ορμή για όσα ακόμα ζητήματα πραγματικής ισότητας έχουμε να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Ζητήματα που αφορούν θεμελιώδη δικαιώματά μας στην ζωή, τη συμβίωση με όποι@ επιθυμούμε και τη γονεϊκότητα, την ελεύθερη έκφραση φύλου, αλλά και τόσα άλλα που χρειάζεται ακόμα στην Ελλάδα του 2023 να παλεύουμε για να κατακτήσουμε.
Ωστόσο, η συνεχής υποβάθμιση των ζωών της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου, η φτωχοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων γύρω μας, η διάλυση σχεδόν κάθε δομής κοινωνικού κράτους ή η ιδιωτικοποίηση ακόμα και βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, η ανάγκη να παλέψουμε ακόμα και για το ελάχιστο: να μπορούμε να μετακινηθούμε με ασφάλεια, το να ζούμε σε ένα σπίτι που δεν θα κινδυνεύει από την απληστία των τραπεζών δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις ζωές των λοατκια+ ανθρώπων, καθώς πληττόμαστε δυσανάλογα περισσότερο. Το έγκλημα στα Τέμπη μας έκανε να σκεφτούμε αυτό που βγαίνει από τα χείλη πολλών: ότι μέσα σε έναν κόσμο όπου οι ζωές μας θεωρούνται αναλώσιμες μπροστά στα κέρδη, ζούμε τελικά «από τύχη».

Ήρθαμε αντιμέτωπα –με τον πιο σκληρό τρόπο- με ένα απάνθρωπο σύστημα το οποίο όχι μόνο ελέγχει και περιορίζει τα δικαιώματά μας, αλλά καταλήγει να μας δολοφονεί. Είτε επιβαίνουμε σε ένα τρένο ως φοιτήτριες/ες, είτε ως εργαζόμενες/οι, είτε ως μετανάστριες/ες, είτε ως ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, θα στερούμαστε ακόμα και του δικαιώματος της νομικής αναγνώρισης των σχέσεων και των οικογενειών μας ζώντας -ή επιβιώνοντας- σε μια αορατότητα στη ζωή και στο θάνατο.

Παρόλα αυτά, επιμένουμε, διεκδικώντας ισότητα σε κάθε πλευρά της ζωής υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός μας από μια σειρά θεμελιώδη δικαιώματα είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Αρνούμαστε να ζούμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στερούμενα αυτονόητα δικαιώματα και βιώνοντας συστηματικά, στο δρόμο, στο σπίτι, στους χώρους εργασίας μας, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια την θεσμική αλλά και καθημερινή ομοφοβία και τρανσφοβία.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ισότητα σε όλα τα επίπεδα:
– Για όσο ακόμα μας στερούν το δικαίωμα σε μια ζωή ελεύθερη, όπως εμείς τη θέλουμε, την ονειρευόμαστε και την αξίζουμε.
– Για όσο ακόμα μας στερούν το δικαίωμα στον λοατκι γάμο, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.
– Για όσο ακόμα μας στερούν το δικαίωμα να τεκνοθετούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τον/τη σύντροφο που έχουμε επιλέξει.

Θα επιμένουμε και θα διεκδικούμε όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και νομικά διασφαλισμένα, αλλά δεν είναι.

Θα επιμένουμε και θα διεκδικούμε ελευθερίες, που είναι θεμελιώδεις, αλλά όχι για εμάς.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να αποσυρθούν όλες οι ομοφοβικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή απέναντι στις θανατοπολιτικές.

Σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας και απεργώντας νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα αιτήματά μας στο δρόμο. Νιώθουμε επίσης την ανάγκη να σχεδιάσουμε ολ@ μαζί .

Απευθύνουμε κάλεσμά μας σε συλλογικότητες, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις φετινές δράσεις μιας –ακόμα μαζικότερης- καμπάνιας για την Ισότητα στον Γάμο, με κορύφωση την 17η Μάη, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τον ΛΟΑΤΚΙ Γάμο και τη Γονεϊκότητα και Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας.

Για να οργανώσουμε τα επόμενά μας βήματα καλούμε σε ανοιχτή διαδικτυακή συνέλευση ΛΟΑΤΚΙΑ+, φεμινιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες/οργανώσεις που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για έναν κόσμο ουσιαστικά συμπεριληπτικό, που δε θα μας στερεί θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Για έναν κόσμο που θα μας χωράει όλες, όλα και όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Δευτέρα 3 Απρίλη 2023, 20:00

Πανελλαδικό Δίκτυο Συντονισμού για τον λοατκι γάμο και τη γονεϊκότητα
Ισότητα στον Γάμο – Marriage Equality Greece

*Εδώ μπορείτε να δείτε το event της πανελλαδικής διαδικτυακής Συνέλευσης

(στέλνετε μήνυμα στο ίνμποξ της σελίδας Ισότητα στον Γάμο – Marriage Equality Greece για να σας δοθεί το λινκ στο Skype, μέσω του οποίου θα γίνει η συνέλευση)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s