Διήμερο Φεμινιστικό Φεστιβάλ // Φylis AuTh // Θεσσαλονίκη

Διαθεματικό Φεμινιστικό Φεστιβάλ 13-14 Μάη στη Θεσσαλονίκη από τη ΦΥΛ.ΙΣ., Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα

Η ομάδα Σεμιναρίων της ΦΥ.ΛΙΣ. σας προσκαλεί σε ένα διήμερο Πολυθεματικό Φεμινιστικό Φεστιβάλ στις 13-14 Μαΐου στο Πάρκο Τσέπης, Αγαπηνού 3 για να γνωριστούμε, να εκφραστούμε καλλιτεχνικά, να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε παρέα ένα φεμινιστικό safe space για όλα μας. Μέσα από δράσεις που συνδυάζουν την Τέχνη με το Φεμινισμό θα ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διεκδικήσουμε χώρο, ορατότητα και ακουστικότητα στην πόλη μας.

Μετά από ένα χρόνο καρποφόρων συζητήσεων πάνω σε ζητήματα έμφυλης βίας, καταπίεσης και διακρίσεων, αποφασίσαμε να κλείσει η ακαδημαϊκή φοιτητική χρονιά με ένα φεστιβάλ φεμινιστικής διεκδίκησης και ενδυνάμωσης. Ευελπιστούμε να αναπτύξουμε μέσα αντίστασης, να διαμορφώσουμε μια κοινότητα φεμινιστικής αλληλεγγύης και να λάβουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να χτίσουμε έναν συμπεριληπτικό, μαχητικό, πλουραλιστικό φεμινισμό που μας χωράει όλα. Η αυτοδιοργάνωση του φεστιβάλ και η διεξαγωγή του με βάση εξ ολοκλήρου εθελοντικά μέσα ελπίζουνε να εμπνεύσει κι άλλες συλλογικότητες για τη διενέργεια αντίστοιχων δράσεων που θα συμβάλουν στο φεμινιστικό διάλογο της πόλης.

Εδώ θα βρείτε τη φόρμα συμμετοχής στα workshops:

**** σημαντικό: για τα workshops είναι απαιτούμενα άνετα ρούχα και υλικά για λόγους υγιεινής

Στο πλαίσιο του Φεμινιστικού Φεστιβάλ της ΦΥΛ.ΙΣ, ο Τομέας Σεμιναρίων και η Ομάδα του Study Group σας προσκαλούν την Κυριακή 14/05/2023 και ώρα 14:00 στον ανοιχτό κύκλο συλλογικής ανάγνωσης “Bring Your Own Writing”. Η δράση αποτελεί διευρυμένη συνέχεια της φετινής δράσης ‘’Bring your own poetry’’, του Τομέα Σεμιναρίων, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε ποιήματα που γράψαμε τα ίδια, αλλά και ποιήματα άλλων δημιουργών. Επιπλέον, αποτελεί μια εξοικείωση με την διαδικασία της συλλογικής αυτομόρφωσης της ομάδας αυτομόρφωσης της ΦΥΛ.ΙΣ (Study Group), στόχος της οποίας είναι να φέρουμε το προς ανάγνωση κείμενο κοντά στην ζώσα πραγματικότητα και στις ανάγκες μας.

Στο “Bring your own writing” λοιπόν, θα φτιάξουμε έναν ασφαλή κύκλο, θα διαβάσουμε μέρος της Εγχώριας ή Ξένης Φεμινιστικής Λογοτεχνίας και Θεωρίας και θα κουβεντιάσουμε για το αποτύπωμα αυτών στις ζωές μας. Διαλέξτε ανάμεσα σε όλα τα κειμενικά είδη (Πεζογραφία, Ποίηση, Θέατρο, Δοκίμιο, Συνέντευξη, κτλ), και φέρτε τα αγαπημένα σας αποσπάσματα από έργα που φέρουν ένα φεμινιστικό/κουήρ χαρακτήρα, πρόταγμα ή στοιχείο.

Σας περιμένουμε όλα!

To event για τον ανοιχτό κύκλο συλλογικής ανάγνωσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s