ΛΟΑΤΚΙΑ+ και Φεμινιστικό μπλοκ στην πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη

270 Feminist theory ideas | feminism, feminist, feminist theory

ΟΛ@, ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΑΤΚΙΑ+ ΚΑΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Επειδή τίποτε δεν τέλειωσε ακόμη και κανένας αγώνας δεν έχει δικαιωθεί.
Επειδή η Ελευθερία είναι ακόμη το ζητούμενο για τα τρανς και όλα τα λοατκια+ άτομα που ζούμε στην περιθωριοποίηση, στον κόσμο της ετερόκανονικότητας. Σε ολ@ εμάς που ζούμε σε έναν κόσμο που το Ψωμί και η Παιδεία είναι μόνο λέξεις, όταν τα λοατκια+ πλάσματα δεν μπορούμε να υπάρχουμε καν στον χώρο του σχολείου και του πανεπιστημίου, χωρίς να υποστούμε χλευασμό, υποτίμηση και συχνά βία. Όσο οι άνθρωποι του λοατκια+ φάσματος είμαστε εξόριστα και απόντα από την καθαγιασμένη ετεροκανονικότητα, ούτε το Ψωμί, αλλά ούτε η Παιδεία, η Υγεία και η Ελευθερία είναι κατοχυρωμένα και εξασφαλισμένα για μας.

Επειδή οι γυναίκες, κάθε φορά που διεκδικούμε την Ελευθερία μας, ερχόμαστε αντιμέτωπες με όλη τη βία και την αυθαιρεσία της πατριαρχίας, καθώς και την αδιαφορία αστυνομίας και δικαστών. Επειδή οι γυναικοκτονίες, που δεν έχουν τελειωμό και απαριθμούν ήδη 13, είναι μόνο η κορυφή -που δεν μπορεί να κρυφτεί- από ένα τεράστιο παγόβουνο βίας και καταπίεσης, που πιέζει το στήθος πάρα πολλών γυναικών. Επειδή για να εξασφαλίσουμε το Ψωμί και την Παιδεία, σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, πρέπει, οι γυναίκες, να παλέψουμε περισσότερο και με χειρότερους όρους.

Επειδή ο κοινός αγώνας με όλα τα άλλα κινήματα και δράσεις των καταπιεσμένων είναι η μόνη μας ελπίδα,

Επειδή δεν διαδηλώνουμε μόνο για μας. Οι μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες, «της γης οι/τα κολασμέν*», που ζουν στο πετσί τους τη βία των συρματοπλεγμάτων, των κρατικών απαγωγών και των επαναπροωθήσεων, είναι τα πιο κοντινά μας αδέλφια.

Επειδή αυτή η κυβέρνηση και ο κόσμος του κεφαλαίου, των «επενδυτών» και των «νοικοκυραίων» είναι ο κοινός εχθρός για κάθε εργαζόμενο και κάθε καταπιεσμένο πλάσμα.

Επειδή για να συναντηθούμε με όλα τα καταπιεσμένα αδέλφια μας μόνος τρόπος είναι ο δρόμος, ενάντια στην κρατική καταστολή.

Στηρίξτε το λοατκια+ και φεμινιστικό μπλοκ στην είσοδο του Πολυτεχνείου (οδός Εγνατίας, απέναντι από το Παλαί ντε Σπορ), την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 5.30μ.μ. στη Θεσσαλονίκη

Εδώ το event της συγκέντρωσης.

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα – ΦΥΛ.ΙΣ.

Μπορεί να είναι καρτούν ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s