Κάλεσμα για λοατκια+ και φεμινιστικό μπλοκ στην πορεία της Πρωτομαγιάς // Θεσσαλονίκη

Έχουμε πάρα πολλούς λόγους τα λοατκια+ πλάσματα να κατέβουμε στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Γιατί δεχόμαστε διακρίσεις όταν ψάχνουμε για δουλειά, αν υποψιαστούν τη λοατκια+ ταυτότητά μας. Γιατί συχνά μας απολύουν, με την ίδια αφορμή. Γιατί δεχόμαστε ομοτρανσφοβικά σχόλια στη δουλειά μας.

Γιατί όσες είμαστε γυναίκες, είμαστε πολλές φορές εκτεθειμένες στην εργοδοτική αυθαιρεσία, επειδή έχουμε μικρά παιδιά, επειδή κυοφορούμε ή απλά επειδή παντρευτήκαμε. Γιατί μας θεωρούν λιγότερο ικανές μόνο και μόνο λόγω του φύλου μας. Γιατί τα αφεντικά και οι διάφοροι «υπεύθυνοι» μάς παβρενοχλούν λεκτικά ή/και σωματικά.

Γιατί θέλουμε να δηλώσουμε την υπερήφανη παρουσία μας στους δρόμους της πόλης ως λοατκια+ ή/και γυναίκες που παλεύουμε για τα δικαιώματά μας!

Επειδή όλα/όλες μας υποφέρουμε από την ακρίβεια και τη φτώχεια.

Επειδή την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη –όπως και η προηγούμενη του Τσίπρα- σπαταλά δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, τυχοδιωκτικές αποστολές στη Μέση Ανατολή και μισθούς σε ένα σωρό άχρηστα στόματα, όπως 57.000 αστυνομικούς και 10.000 παπάδες.

Επειδή κάθε χρόνο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχές/οι μένουμε φτωχότερα/ες.

Επειδή πρέπει να στηρίξουμε εδώ και τώρα τη Γάζα που αντιμετωπίζει με γενναιότητα την τρομακτική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, τη μεσανατολική προέκταση των ΗΠΑ.

Επειδή και φέτος θα λείπουν από κοντά μας οι δολοφονημένες, διότι έτσι αποφάσισε ένας κακοποιητικός σύζυγος/σύντροφος. Και επειδή η Αστυνομία υπάρχει μόνο για να προστατεύει τα αφεντικά από τις απεργίες και μόνο, ενώ όσες καταγγέλλουν έμφυλη βία παίρνουν την απάντηση από το 100 πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» και δολοφονούνται εν ψυχρώ με τους αστυνομικούς να αγναντεύουν άπραγοι.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις/τους/τα άλλες/α εργαζόμενους στην Εργατική Πρωτομαγιά

Και καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στην Καμάρα στις 10.30π.μ. την 1η Μάη στη Θεσσαλονίκη

Καμία ανοχή σε σεξισμό, ομοτρανσφοβία και φασισμό
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Έξω τώρα από το σφαγείο της Μ. Ανατολής
Αλληλεγγύη σε μετανάστ(ρι)ες, Ρομά και σε όλα τα καταπιεσμένα και εκμεταλλευόμενα πλάσματα του κόσμου

Ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Σχολιάστε